2024-04-22 363 瀏覽
很久沒有去吃過自助餐,原來現在的自助餐如此高質呀!又大又長的皇帝蟹腳仼食,真的好正呀!第二次去尖沙咀hyatt吃自助餐,兩次質素都非常好。這次星期五去,是蟹饌做主題,不但有冰鎮的皇帝蟹腳,更新即燒的皇帝蟹腳,蟹迷⼀定要去呀!滋味蟹饌自助晚餐。成人每位$888、小童$438。於酒店的官網訂購,會有65折的優惠。冰鎮的皇帝蟹腳,超級鮮甜。燒皇帝蟹腳,厚肉又惹味。除了蟹腳,都有蟹餅、軟殼蟹天婦羅、黑胡椒炒蟹、蟹肉蘆筍烤薄餅、軟殼蟹壽司、蟹肉沙律,超多蟹的菜式,我認為有心思,又抵食喎!冰鎮海鮮的選擇也好多,有螃蟹、海蝦、海螺、青口、沙白蜆、翡翠螺,齋吃海鮮都已經好飽了!三文魚、吞拿魚、帶子、章魚刺身都好新鮮,仲有原條魚生即刺,好有氣派!壽司都有不少款式!熟食有牛扒、紅酒燴牛尾、即炸天婦羅、上湯焗龍蝦伊麵、清蒸沙巴躉、黄金鹹蛋蝦、即煎虎蝦、叉燒、燒腩仔,中西都有。特別要推介燴牛尾,勁腍呀!原盅花膠燉湯,都勁好飲,超級甜!雖然我不太吃甜品,但都吃了不少。士多啤梨拿破崙、柚子芒果布丁、果仁撻、雜莓撻、芒果糯米飯等等。吃完甜品,水果都飽到吃不下了!

滋味蟹饌自助晚餐。成人每位$888、小童$438。
於酒店的官網訂購,會有65折的優惠。

冰鎮的皇帝蟹腳,超級鮮甜。燒皇帝蟹腳,厚肉又惹味。