2023-12-20 36 瀏覽
喺中環返工,大家都一定會推薦呢間玩味十足嘅Cocktail Bar。餐廳食物味道有保證,又有各式各樣嘅特色調酒,價錢仲尚可接受,真心推介。餐廳加入玩味十足的紋身牆、霓虹燈和塗鴉等元素,形成獨特風格。菜式多用上亞洲或本地食材再配合西式煮法。我哋一行幾人,叫咗唔同食物share食,餐廳主打嘅Holy Fried Chicken,每台都會必點,新鮮炸起,熱辣辣,超香脆,入口啖啖肉,配上佢哋自家製嘅四川麻辣醬料,香口又惹味,肉質仲保持鮮嫩。aglio olio 一上碟已經聞到超香嘅大蒜味,意粉保持彈牙的口感,橄欖油將切碎的大蒜炒香,風味濃郁而不過於油膩。每一口都能品味到大蒜的香氣和橄欖油的滑順口感。另一推介係蟹肉餅,使用新鮮的蟹肉,質地鮮嫩,外觀通常呈現金黃色和酥脆的外殼,這是由於在煎炸過程中麵包糠的烘烤效果。酥脆而不油膩,同時保持內部的濕潤和鮮嫩。搭配著一些調味醬,如塔塔醬、檸檬汁或海鮮醬汁,提供一些酸度和清新感。