GREEN

同朋友諗住食好d同坐耐d傾下偈,就揀左呢度,環境開揚坐得舒服又唔會俾人趕。Set dinner係四道菜晚餐,先上麵包,之後有頭盤、湯、主菜同甜品加飲品,好豐富。頭盤三選一,我同朋友都係揀蟹餅牛油果,蟹餅既蟹肉唔少,外皮煎脆左,幾香口;夾返個牛油果就無咁膩了,牛油果好滑好creamy,整體幾好食。之後就到湯,洋蔥湯真係好好飲,係法式既做法,上面有燒到半溶既芝士同炒香左既洋蔥,加上清甜既湯底,味道豐富。Main dish分別叫左牛扒同海鮮。牛扒叫左五成熟,黎到應該唔止,不過份量都好大,肉味都算香濃;而海鮮真係炭燒既,有好勁既炭燒味,海鮮種類多,算新鮮夠大件,點配埋既牛油汁食就好夾。最後到甜品,可以係甜品櫃揀,每日既款都唔同,圖中呢幾隻就一般啦,唔算十分好食,大家可以試下揀其他試下既。

蟹肉餅伴鮮蝦牛油果

法式洋蔥湯