2024-03-19 179 瀏覽
Cruise Restaurant & Bar🍽️🥂一間位於北角Hyatt Centric酒店頂樓的多國菜,主要菜式都係圍繞亞洲國家。如果你都搵緊一間環境舒適,節日感重的餐廳,咁我都幾推薦呢間,仲要有埋海景🌃(記得book枱果陣request埋窗邊枱同生日驚喜🎂)因為今次得兩個人,所以可以叫野食唔多。牛肉他他就同出邊餐廳的大同小異,不過幾鍾意加上紫蘇葉嘅配搭,風味更突出🤌🏻。慢煮咖喱鴨脾係用泰式紅咖哩,味道不算辛辣(小小辣感),搭配上荔枝同埋菠蘿,酸酸甜甜辣辣,又幾開胃😋。澱粉質方面,我地揀左泡菜炒飯。哈哈,其實都有諗過夾唔夾,但是出乎意料都幾襯下。真係一間餐廳就帶你行勻成個亞洲🤣🤣。甜品方面,我們叫了cacao&coconut,主調是椰子口味,配上威化薄脆同被朱古力包住的椰子雪糕,唔會太甜。但係反而覺得送嘅生日蛋糕幾出色🥰,raspberry chocolate mossy cake,大概是這個名字吧!偏苦的朱古力搭配上raspberry,非常平衡,但係呢個好似off-menu🤭。所以下次有朋友生日,可以去睇睇是不是這款!生日慶祝方面,這裡主打低調類型的,所以不用擔心,全場員工一起唱歌
Cruise Restaurant & Bar🍽️🥂

生日慶祝方面,這裡主打低調類型的,所以不用擔心,全場員工一起唱歌的尷尬!還會送一張即影給你們留念。想不到去哪慶祝的,不妨試試呢間,價錢也不算太貴,整餐飯花了800也不用,配擁有的海景的環境。💯👍🏻

到結帳的時間,餐廳員工會拿一籃fortune cookie給你選擇,大家記得一定要在現場就打開,會有小驚喜。千萬不要像我拿走了,第二天才開,已經錯過了!🥲🥲