2024-03-10 991 瀏覽
早前係Klook買左優惠券,$478一位。於是揀咗係生日月食,星期日用慶祝生日既名義拉埋老公陪我去食,哈哈。我地食2:30,今次同Estée Lauder合作推出Re-Nutriv極緻黑鑽系列下午茶,食完每人會送一套Re-Nutriv系列既體驗裝,有極緻黑鑽塑顏活能眼霜5ml同全效補濕潔面泡沫 (價值$1,195),仲有極緻黑鑽眼部按摩 (10分鐘)換領卡。Scones有原味同提子兩種,口感唔係鬆化個種,而係脆脆地既口感,有整到花花既牛油、cream、唔同口味既果醬搽,其中紫羅蘭無花果個種幾特別。有四款同Estée Lauder合作既鹹甜點: Balik Salmon, Hibiscus Grapefruits Gel, Comte Cheese, Black White Dark Chocolate 全部都唔錯。其它會推架車仔俾你揀,total可以揀八件,侍應見我有選擇困難,俾我揀多件,好好。鹹點: Mini Burger, Crab Mousse Bun, Foie Gras Rose, Caviar Mille Feuille, Crab Mousse Bun全部味道都幾好,C
Scones

有四款同Estée Lauder合作既鹹甜點:
全部都唔錯。

全部味道都幾好,Caviar Mille Feuille最好食,因為口感多層次啲。
甜點:
Rose Cheesecake Rose, Taro Tasmanian, Cannele, Lemon Madeleine, St. Regis Rice Pudding
最深刻好味既係Rose Cheesecake Rose,最唔好食係Taro Tasmanian,全部都唔會過甜,Lemon Madeleine出面有一層好似冬甩個種糖霜,幾正,Cannele外層比較硬身,St. Regis Rice Pudding朱古力味濃郁,好似食緊Haagen dazs甘。

一開始侍應會逐款茶介紹,揀左Osmanthus Oolong同Shanlinxi Milky Oolong,無澀味,幾順口。

老公講左想寫生日牌,生日會額外係另一件甜品到上。
2024-03-10
下午茶