對唔食蠔同紅肉嘅我黎講,如果去到一間食物選擇超級多嘅buffet,已經覺得係回本嫁喇。一來選擇多嘅有啱我食嘅款式都會多啲啦,二來就係可以每次拎完食物返埋位時同朋友講「原來果邊仲有嫁」,都總比好過講「撒莉亞仲多嘢揀啦」😎所以見到好多食評話呢間選擇好多,我就趁生日時試下🙃但可能之前見識過普慶示範咩叫多款式(仲係lunch buffet),去到呢間真係有啲失望😅感覺朗豪酒店The Place或佐敦品坊都比較多。凍食嘅有:刺身,約6款:三文魚、帶子、希靈魚、吞拿魚、八爪魚、赤貝。試左三文魚,新鮮肥厚😋朋友試左帶子,問佢好唔好味,佢話豉油好鹹😀可能要問佢豉油鹹唔鹹先會知道帶子好唔好味👍🏻壽司:約4款,一盤盤疊高放喺拎刺身個counter,仲有玉子、蟹籽、蟹柳放喺度。壽司冇試到,試左隔離兜薑片,幾好味。海鮮:凍蝦、雪場蟹、龍蝦、青口、螺。試左凍蝦,有啲痴殼。回本蠔就有獨立專區同兩個職員幫手開殼沖水,經常見到人排隊,但我冇試唔知味道點🙃沙律:有唔少菜類同配料、醬俾人自己撈,亦有啲撈好其他:有火腿片、鷹嘴豆泥、蝦片、墨西哥玉米片、麵包等熱葷方面,餐廳冇特別將食物按地方咁放,好似中東烤雞果度會有炸天婦羅

凍食嘅有:

沙律:有唔少菜類同配料、醬俾人自己撈,亦有啲撈好

其他:有火腿片、鷹嘴豆泥、蝦片、墨西哥玉米片、麵包等
冷盤區

熱葷方面,餐廳冇特別將食物按地方咁放,好似中東烤雞果度會有炸天婦羅。食火腿、芝士果度又會見到一盤烤蕃薯。

我食過又覺得ok嘅就有🍕素薄餅好味,可能熱,麵包好鬆軟同🦞焗龍蝦。

多人排隊就有鵝肝多士。即製生滾粥就間唔時見到人龍,佢好似係餐廳嘅悉尼牆添,朋友試左一碗話幾好味,有蟹味🦀
歐陸及中東風味熱葷區
中式熱葷區

反而我今次食甜品多,除左一般切餅、奶凍杯外,果度有幾款榴槤嘅甜品,鍾意榴槤嘅可以試吓。即場整嘅有pancakes、梳乎厘。仲有啲燉布甸、豆腐花、紅棗桂圓茶等。雪糕就係盒裝果種,有杯仔雪糕或雪條,隔離擺左啲topping 俾你加,但其實我想要嘅係個筒,所以冇食到。

我食左好多件嘅係芒果拿破崙,試左窩夫,佢比格仔餅細但厚,味道一般。

甜品區
鮮果、湯及飲品