餐廳: 誠記
資訊:

2019-04-09 1012 瀏覽
放假同朋友去摩星嶺camping,入營前諗住去附近既士美菲路熟食中心祭下五臟廟,估唔到咁都會發現到隱世美食!熟食中心位於街市上層,佢同一般既熟食中心間隔無異,於是我地就揀左誠記。本身都鍾意食沙嗲牛肉公仔麵做早餐,一如既往嗌左一個開始新一日,點知一食真係不得了,絕對係我食過最好食既沙嗲牛麵!佢既沙嗲微辣得黎有層次,食到少少花生碎同好細粒既調味料,麵底亦夠彈牙,唔會overbooked,質素拋離一般茶記,隨行朋友都食到Lam lam脷另外食店既員工記性同心算都好好,因為佢地唔會出單,所以食完都係乖乖地去收銀埋單,佢地就會秒速同你講要幾多錢。

沙嗲牛肉麵

沙嗲牛肉麵