餐廳: 盈館
資訊:

2024-04-23 302 瀏覽
大家好!今天要同大家介紹一間我發掘到既餐廳,呢度有好多我非常中意既點心,每一樣都係經典又美味!先黎係【遠年陳皮牛肉球】,牛肉口感嫩滑,手打得好鬆軟,搭配陳皮既香氣,令人回味無窮,咬上一口,牛肉既鮮香同陳皮既香氣交織係口中,絕對係點心中既一道經典之作!🤓🤓跟住係【香煎鮮肉韭菜餃】,韭菜餃係用新鮮既韭菜同鮮肉做餡,煎得金黃酥脆,而且完全唔油膩,一口咬落去,內外味美,韭菜同肉餡既香味撲鼻而來,絕對係貪嘴既美食必點之選😜😜之後係【甫魚乾蒸燒賣】,呢款燒賣選用鮮嫩多汁既甫魚乾做點綴,燒賣蒸熟後肉質鮮美,鮮嫩既豬肉同爽甜既蝦仁搭配出鮮美既味道,充滿整個口腔😋😋黎到小食先係【頭蒜虎皮尖椒】,帶黎無與倫比既辣味享受,尖椒經過炒制後保留了其酥脆口感,再加上頭蒜既香氣,辣味四溢,絕對係辣控既最愛😎😎然後係【避風塘脆茄】,一味獨特既小食,茄子外皮炸到金黃色,酥脆無比,咬開內芯入口綿軟香甜,頗具口感,搭配避風塘風味既脆蒜辣椒,同茄子既甜味相互交融,口感豐富🤩🤩最後係【滷水豬腳仔】,絕佳既選擇!豬腳皮糯嫩,肉質鮮美,入口即化,配上獨特既滷水汁,鮮香四溢,令人回味無窮🤤🤤