2016-02-05 322 瀏覽
妹妹2月頭生日, 又唔想買返一般普通既傳統蛋糕, 經朋友介紹下黎到 Black as Chocolate 呢度買啦~~ 遠處見雲雲舊樓中有一間新裝修既餅店, 我估應該是它啦~~ 近一點看就清楚可見 Black as Chocolate 字樣了...走進店內就見到牆上掛住三款口味蛋糕既相, 相當揚眼...四款口味中, 我選了經典朱古力味, 通常我試新野都比較保守, 會選擇原味~~ 原來連包裝既絲帶顏色都可以揀, 我揀左最sharp既粉紅色, yeah~~員工悉心為我包好個蛋糕, 我覺得個蝴蝶結真係打得幾靚, 有點想請教她, 哈哈~盒側有食用期限, 一般情況下可儲存三日~~更貼心的就是連食用餐具都有得選擇, 有白色既匙仔同黑色既义仔, 係選擇困難症下, 我揀了黑色既义仔~~另外我問店員外面那個透明環保袋點先可以有, 原來要買滿兩個6寸蛋糕加25蚊就可以換購, 還有一個細SIZE既, 就係遲D會推出3.5寸迷你裝蛋糕, 因原本既6寸既蛋糕可能不是人人食得晒, 為配合客人需求, 所以遲D會加推迷你版, 好CUTE呀!期待呀!!蛋糕面上既花形圖案好鬼死靚呀, 配埋支蠟燭, 份外充滿神秘感~~餅店
走進店內就見到牆上掛住三款口味蛋糕既相, 相當揚眼...
盒側有食用期限, 一般情況下可儲存三日~~
經典朱古力蛋糕
餅店非常主重質量, 蛋糕是選用比利時貴族朱古力所造, 外層是軟滑濃郁既朱古力漿, 內層則是鬆軟既朱古力海綿蛋糕混合朱古力漿所造成的, 食落勁濃朱古力味, 又甜又夠滑身, 不過幾為食都好, 一次過真的不能食太多, 不然就會有點漏, 呢個蛋糕絕對是朱古力控必要試的~~
外賣自取