2019-08-25 278 瀏覽
要到醫院開餐,不論公院定私院,胃口都會大降,最惡劣試過反晒胃,成個week都放唔到野食入口😔😔呢次係St Teresa 都唔例外,個胃好似聞到醫院既特定味道,道啟動自動封閉機制......但乜都唔食真係會病上加病,就去左佢近門口位置間Pacific Coffee諗住at least飲杯 Hot Milk or Hot Chocolate 先瞓,oh! 原來醫院既 Pacific Coffee 除左飲品,食物都好多款式可以揀架,夜麻麻仲有我見到叉燒批同lemon tart。佢個lemon tart好正,酸甜比例剛剛大好,大熱天時加上病無咩胃口,食佢即時成個人醒晒,而個叉燒批仲正酥皮夠晒咬口,入面仲要爆餡👍🏻👍🏻👍🏻