2023-12-16 543 瀏覽
兩點幾去到附近揾野食。行下又望下餐牌咁樣。望到呢間話午餐做緊推廣有買一送一咁樣,而且野又啱食。所以就入去試下。平時見佢晚市都有其他優惠既。但無諗過有買一送一。於是入去叫兩個餐!啤酒都仲Happy Hour 添!種類幾多既。而且大約$50 一杯!餐廳都冷清既,可能過左午餐時間啦!話晒都14:30 喇!得我地同另一枱!個餐有三個course. 先黎頭盤,可以㨂湯既!不過都係想要呢個凍肉多d. 然後就係主菜,我㨂左青口,佢煮得好滑,呢間餐廳都主打青口既。睇主餐牌會見到佢有成五隻唔同味既方法煮青口。呢個午市就係女house cooking style. 主要食到忌廉味,可能我鍾意蒜味,所以覺得佢加返小小蒜味會好好多。而且呢隻青口係中間有一小束毛果隻,所以都要花時間除毛。配上薯條都比唔上塊酸菌包。堅好味!呢個時候就覺得個汁唔夠濃喇。另一個主菜就係火雞,應返佢既聖誕主題!而且顏色豐富。配上紫薯小甜,唔會搶走左多肉汁既火雞,廚師真係煮得好好火喉。甜品就有呢個!唔太甜而且好多果仁。或者你可以㨂咖啡。但原來佢本身既咖啡只係俾糖,如果想要奶就要問佢拎喇。清潔度就真係唔知喇!叫啤酒既時候,侍應好好咁幫你倒,

清潔度就真係唔知喇!叫啤酒既時候,侍應好好咁幫你倒,但竟然俾我地見到有水響水杯度。同佢講佢竟然話佢洗完隻杯先拎出黎,但唔洗抺既咩?佢好意思繼續倒俾我地!我諗佢地無咩客係有原因既。

2023-12-12