看ins見到這個九宮格牛盛合燒肉好吸引🫣今日約左朋友去完太安樓掃街順便book呢間日式燒肉店食晚飯,抽風系統都唔差,食完唔怕成身油煙味👍🏻◼️激安九宮格牛盛合 ($388) 🌟推介🌟選擇困難症人士必點呢個九宮格牛盛合,有齊9款高質既燒肉,包括: 🔸和牛沙巴當磚 🔸手切和牛腩🔸和牛五花 🔸和牛赤身🔸封門柳 🔸極黑牛小排🔸黑蒜牛舌卷 🔸壺漬牛肋肉🔸同埋特上牛舌芯-最欣賞既系和牛五花,油脂最高,做到入口即溶既效果,肉味亦好香濃😍◼️特大薄切牛舌 ($88) 🌟推介🌟燒肉必點既牛舌,份量都幾多,口感彈牙又有嚼勁。◼️栗子豬五花 ($48)豬五花層次分明,食落好香肉味又爽口。◼️牛油蒜蓉金菇 ($18)食左咁多款肉都要叫返個菜平衡下既,叫左呢個牛油蒜蓉金菇,用上錫紙兜裝住,燒個陣聞到好香,菇味濃郁。◼️紫菜月見飯 ($28)如果覺得食燒肉配白飯有啲普通,呢個紫菜月見飯就最正啦,上面加左日本蛋黃同香脆既紫菜,撈埋一齊好好食😋◼️冷泡荔枝烏龍茶 ($18)食左咁豐富既燒肉最適合飲返樽冷泡茶,我同朋友叫左冷泡荔枝烏龍茶,飲落有清香既荔枝果香,口感清新。💁🏻‍♀️九宮格牛盛合絕對岩哂打卡,又可以試多幾款靚牛肉,推介❣️

◼️激安九宮格牛盛合 ($388) 🌟推介🌟

🔸和牛沙巴當磚 🔸手切和牛腩
🔸和牛五花 🔸和牛赤身
🔸封門柳 🔸極黑牛小排
🔸黑蒜牛舌卷 🔸壺漬牛肋肉
🔸同埋特上牛舌芯

◼️特大薄切牛舌 ($88) 🌟推介🌟
特大薄切牛舌

燒肉必點既牛舌,份量都幾多,口感彈牙又有嚼勁。

◼️栗子豬五花 ($48)
豬五花層次分明,食落好香肉味又爽口。

◼️牛油蒜蓉金菇 ($18)

◼️紫菜月見飯 ($28)
紫菜月見飯

◼️冷泡荔枝烏龍茶 ($18)
冷泡荔枝烏龍茶

💁🏻‍♀️九宮格牛盛合絕對岩哂打卡,又可以試多幾款靚牛肉,推介❣️💕

🏘餐廳環境乾淨企理,座位坐得好舒服

💰人均消費大約$350

🤵🏻🤵🏻‍♀️店員態度非常有禮貌,雖然系用QR code落單,但店員都好好推介邊啲系必食item。

📍 地址:筲箕灣新成街8號新成中心地下F號鋪
特大薄切牛舌