之前見到網上介紹,攞過米芝蓮,話個Carbonara好正,個老闆串得嚟又幽默,一直都好想試,book咗兩個月,終於到我食😭睇吓佢值唔值得食啦!餐包🍞麵包好香,外脆內軟,配香草cream同檻欖油黑醋,香草cream好香,帶少少奶油同cheese味,好好食,而醋就比較油,點極都係點到油,好難點到醋,所以原本帶酸開胃都覺得太油。🍴 Handmade Tagliolini Carbonara $168一定要試佢個招牌菜,卡邦尼意粉使用意大利煙燻豬頰肉,再加入了羊奶和牛奶製的兩種芝士整成。Carbonara 一上枱,份量比較少,手工意粉食得出係有口感,每條意粉厚薄有少少唔同,有咬口,未去到彈牙,意粉好掛汁,幾乎包曬所有蛋汁。汁好濃稠,蛋味好清香,坦白講未去到好濃蛋味,芝士味係冇乜,整體感覺好清新好香蛋味,係好食嘅,真心比起係意大利食到嘅正宗Cabonara都仲有段距離。🍴Handmade Crab Roe Tortellini with Japanese Clam $280有十粒意大利雲吞,雲吞皮有口感,比意粉厚啲,帶少少煙韌,裏面包埋蟹肉,鹹鹹鮮鮮,仲食到蟹殻🦀真係用鮮蟹整喎😂食到蟹嘅鮮味,係

餐包🍞

有十粒意大利雲吞,雲吞皮有口感,比意粉厚啲,帶少少煙韌,裏面包埋蟹肉,鹹鹹鮮鮮,仲食到蟹殻🦀真係用鮮蟹整喎😂食到蟹嘅鮮味,係好好食!
蜆肉都好重海水味,帶少少清甜,坦白講覺得比卡邦尼有驚喜,更好食。

🍨Creme Brûlée $78
配咗個紅莓gelato,個gelato 口感似雪芭(gelato口感應該更滑更重奶味,呢個碎冰口感),第一啖食落偏酸,其後又帶少少甜,酸甜交集,紅苺味好出,幾香好開胃解膩,幾好食。
Brûlée 好好食!焦糖燒到微苦,香滑嘅蛋,好濃嘅雲尼拿,忌廉,奶味,唔會太甜,突出到蛋嘅香,真係絕配!

推薦指數: 8/10
服務態度好好,店員每上一道菜式都會講解,好nice,細心會自動加手,換碟,留意到食客嘅需要,食物質素都高,每樣都用心去做,都好好食😋值得去食一次!
Handmade Tagliolini Carbonara
Creme Brûlée