主打八色小籠包的樂天皇朝,一定唔陌生!相比這間樂天皇朝有出奇少少。創新中國南北菜式,包括點心、拉麵、小籠包以及中國八大菜系最經典的菜餚。在月中活動還吃到相當有特色的辣椒螃蟹的款式食品;亦是這裡最受歡迎👏🏻不過我同朋友都不太好所以點了其他。前菜(花生粟子)若果全部是粟子就好了,可見我將粟子食曬 $15 ,茶芥每位$10藥材走地雞湯原隻雞都可以食掉,一煲湯可分6碗飲。招牌扣肉包 HK$26/個呢度既扣肉唔會太肥膩, 而且好林又入味, 扣肉、生菜分開上, 食前將配料夾好即食, 麵包好鬆軟。皮脆肉嫩金牌燒雞 HKD $178雖然只點了半隻,但雞肉肉質嫩滑,加上燒雞是烤熟再淋油,因此比炸雞更能保留肉汁。西蘭花扣海參 唔會間間都食到嘅高級粵菜,海參非常爽彈,這味菜果然和味,冬菇炆得好香好軟熟,這味菜我認為必食,因為多數只出現在大酒樓😁👍女人補品無論幾飽都食得落肚,而且這款當菜類吃真不錯。樂天經典的另一特色是營業至凌晨一點,是深夜肚子餓時的消遣好地方!

藥材走地雞湯

原隻雞都可以食掉,一煲湯可分6碗飲。

招牌扣肉包 HK$26/個

皮脆肉嫩金牌燒雞 HKD $178