2024-02-09 332 瀏覽
呢間Cafe行型格水泥風格,仲有少少紅磚牆,幾特別,打卡影相都唔錯,雖然位置隔涉咗少少,但週末嚟都好full!Menu 方面,食物選擇都唔少,有酸種麵包、貝果、牛角包🥐配上唔同嘅toppings,滿足各種口味!甜品同飲品都相當豐富,咁就可以充分享受一個休閒嘅下午~-——————————————🍞◖煙雞胸富士蘋果蜜糖芥末醬酸種麵包◗ $98呢款sourdough用咗富士蘋果做toppings,味道甜中帶酸,好開胃~雞胸肉同埋洋蔥都好夾,雞胸肉彈牙,肉質嫩滑。至於酸種麵包質地鬆軟,帶有微微酸味,同蜜糖芥末醬一齊食,味道更加豐富,結合咗鹹味同甜味,加上蘋果嘅清新感覺,真係好開胃!🥯◖炒蛋大蝦明太子蛋黃醬貝果◗ $98呢款bagel真係配搭得好好!炒蛋嫩滑,加上蝦肉鮮嫩彈牙,十分鮮甜。明太子蛋黃醬味道鹹香帶點海鮮味,增添咗香濃嘅口感~Bagel外皮酥脆,內裡鬆軟,整體口感好平衡。呢個組合嘅口感層次豐富,既有蛋香、蝦鮮味,又有明太子嘅風味,每一口都好滿足,值得encore!🍪◖Gingerbread Latte◗ $46第一杯嘢飲揀咗其中一杯冬季特調 - gingerbread latte~我哋
-——————————————
🍞◖煙雞胸富士蘋果蜜糖芥末醬酸種麵包◗ $98

🥯◖炒蛋大蝦明太子蛋黃醬貝果◗ $98

🍪◖Gingerbread Latte◗ $46
第一杯嘢飲揀咗其中一杯冬季特調 - gingerbread latte~我哋轉用咗燕麥奶,甜度適中,同時薑味都幾突出,好適合喺寒冷嘅天氣溫暖一下~

☕️◖Cappuccino◗ $40
另一杯嘢飲揀咗Cappuccino,同樣轉用咗燕麥奶,奶泡細膩,同咖啡嘅比例啱啱好,仲有好靚嘅拉花,打卡一流!

🌟Encore指數:9.1/10