火夫價錢💲: $138+$50/ $138+$10好味程度😋: 4.3/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 4/5 (lunch)回頭率😚: 4/5-火夫出名左好耐,可以用openrice book方便左好多!平日lunch最抵食,要返工就weekend lunch啦,午市有set平好多。食完都覺得好好食,想再去食其他麵🤭-✅雞肝多士就好似鵝肝醬咁,配烘到脆脆的多士好夾,肝味又濃郁😆 枝豆春卷顛覆左我唔食豆的習慣,脆脆的春捲皮卷住啲豆,容易接受好多!麥粒味增青瓜可以蓋過青瓜的草青味,鹹鹹地又有口感。以頭盤份量來講,都好多。-✅✅炸蟹肉牡蠣。加$2好抵🤣牡蠣大隻肥美,保持水嫩又唔乾。本身已經好鮮味,加埋面頭大量蟹肉更加豐富,必叫🤤-✅✅生蒜牛柳。呢個因為炸左所以唔係好食到d牛肉。但佢地的粉漿唔算太厚,係關西炸穿個隻,小小鬆化的。不過佢好好食係因為個醬汁🤪 呢個生蒜汁好濃味!蒜香濃到會口臭🤣-✅雞腿大葉卷。接受紫蘇葉的先好叫!紫蘇包住雞肉去炸,味道係可以想像的。但雞肉有調味,肉質都唔鞋☺️-✅✅蜜瓜牛卷。呢個係今次唯一一串燒物。食完呢個好後悔無再加其他款食!因為牛肉烤完仍然
火夫
價錢💲: $138+$50/ $138+$10
好味程度😋: 4.3/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 4/5 (lunch)
回頭率😚: 4/5

✅✅蜜瓜牛卷。呢個係今次唯一一串燒物。食完呢個好後悔無再加其他款食!因為牛肉烤完仍然保持嫩口,入口充滿油脂香牛味🐮蜜瓜的清甜juicy中和左肉的肥膩,一入口咬開已經爆汁😍

✅虎蝦濃湯麵。第一次食一定一定叫呢個!濃到好似蝦汁的base,口感難免有啲一patpat。拉麵其實唔係太軟,仲好掛汁。蝦味濃到好似用咗唔知幾多隻蝦嘅膏熬成咁🥳蝦控一定鍾意。虎蝦大隻,外圍全部都係櫻花🦐,雙重蝦感受。但略嫌個外層好厚同埋隻蝦肉質唔夠結實彈牙😉

✅✅豆乳麻辣擔擔冷麵。食完d串燒,呢個冷麵就啱晒,好清爽😋 豆乳湯入口細滑,麵條煙韌,一吸入的時候可以吸埋大量湯汁。仲有d青瓜增加爽脆口感。怕豆乳湯會好清淡,所以有d擔擔的微辣,惹味又夠凍,好正🤩

虎蝦麵一直都被讚到超級好食。食完之後覺得湯底確實唔錯,但蝦麻麻地。再去會選擇其他麵食。呢個貴得來一定要有人share先食到😳但啲炸串/串燒都好有驚喜,juicyy‼️
#piggyfoodiein紅磡