餐廳: 雅 ‧悠蔬食
資訊:

2020-09-27 843 瀏覽
是日諗住去美麗華睇Lulu豬 但預左多人唔起果度食嘍 去到尖東站隨興打去呢間 有位呀 立馬出發😍前菜及湯品南瓜粟米雪耳桃膠忌廉濃湯 配 香脆法包較好多餐廳既南瓜湯都正 濃得黎唔膩 最特別係有埋桃膠 口感滑滑彈彈 竟然出奇地夾 法包亦夠熱辣辣青木瓜甘筍花生雪耳湯 配 孜然薯仔藜麥沙律中湯西湯一樣好飲 呢個入口就相對清潤啲 沙律🥗有驚喜 孜然既香辛配薯仔好惹味 主食蒲燒玉子淮山蓉素鰻魚 配 日本珍珠米 $98賣相堅似 而且真係好食😋鰻魚口感都算好似 又無骨又比較易咬 湯圓妹勁愛 玉子亦捲得精緻 滑滑溜溜大啡菇野菜炒烏冬 配 雜錦天婦羅 $98賣相也是討喜 天婦羅有茄子/ 蕃薯 都好食 可惜烏冬油左啲小食鹽酥靈芝菇 $88推薦❤️ 脆漿剛好 鹽酥味剛好 而菇仲係juicy 熱辣辣好好味 佐酒真係一流(不過我地無飲😂)升級飲品套餐本身已包唔少野飲 升級飲品就+10 都合理 照加😛(右)藍蝶花雪梨汁(凍)+$10賣相圖文相符 味道酸酸甜甜 很清新(左)紫貝天葵荔枝梳打(凍)+$10唔太甜 解渴之選 紫貝天葵個味一飲即感覺置身大澳 離島feel⬆️⬆️⬆️😂甜品海底椰糖水想埋單果陣 店員話仲有糖水送 海

前菜及湯品
南瓜粟米雪耳桃膠忌廉濃湯