餐廳: 天 · 悠蔬食
資訊:

2020-08-10 76 瀏覽
好味指數😋😋😋回頭指數⭐️⭐️⭐️開心指數🤗🤗🤗素食越嚟越受歡迎,Green Monday 都嚟食下素!呢間新派素食,menu 吸引,環境舒適,坐得舒服,如果lunchtime 想食素都係一個唔錯嘅選擇!🍴姬松茸佛手瓜蓮藕雪耳湯 + 松露清新鮮蔬藜麥沙律 (+$10)個湯好足料,味道好濃郁,唔覺有落味精,都幾原汁原味,唔太飲到姬松茸味亦郁唔太見到!整體上算係整得唔錯嘅例湯!沙律用料新鮮,但係冇咩醬汁,感覺不斷食菜而已,可能落D比較清新light D嘅柚子汁會更加好味清新!🍴蒲燒玉子淮山蓉素鰻魚配日本形珠米($88)呢個我幾鍾意,鰻魚無論口感定係味道都係整得好似,個醬汁好好味,唔太食到淮山蓉嘅味+texture,但本身鰻魚同蒲燒玉子做得夠好味,真係有食緊鰻魚飯嘅口感同滿足感!🍴泰式鳳梨炒飯($68)呢個有D失望!😞一來味道冇咩特別,似好普通嘅炒飯,其實唔係好知咩味,鳳梨唔多冇咩味落到個飯度,冇咩泰式風味,飯又唔夠粒粒分別,呢個下次唔會再叫~🍴柚子青檸蘆薈冰茶(跟餐)味道清新,個底落得夠柚子蜜,柚子嘅甜加青檸嘅少少酸味,冰茶唔老味道剛剛好,有幾粒蘆薈,啱晒夏天飲!🍴玫瑰荔枝千層班戟(+$20)呢
好味指數😋😋😋
回頭指數⭐️⭐️⭐️
開心指數🤗🤗🤗
素食越嚟越受歡迎,Green Monday 都嚟食下素!

姬松茸佛手瓜蓮藕雪耳湯

松露清新鮮蔬藜麥沙律

🍴蒲燒玉子淮山蓉素鰻魚配日本形珠米($88)

蒲燒玉子淮山蓉素鰻魚配日本形珠米

🍴泰式鳳梨炒飯($68)

泰式鳳梨炒飯

🍴柚子青檸蘆薈冰茶(跟餐)

柚子青檸蘆薈冰茶

🍴玫瑰荔枝千層班戟(+$20)
呢個都唔錯,玫瑰同荔枝味都幾balance,唔太甜,cream 分量剛好,班戟完整又夠軟身!

玫瑰荔枝千層班戟

🍴百爵紅茶乳酪蛋糕(+$15)
呢個有少少失望嘅,一來都幾細舊,二來百爵紅茶味唔夠出,乳酪本身又冇咩味,有少少唔太知個味想點,不過texture 上係okay 嘅~

百爵紅茶乳酪蛋糕

🍴抗疫潤肺糖水 - 蘋果雪梨海底椰南北杏燉雪耳糖水(抗疫時期送嘅)
夠清潤,真材實料,夠味又唔太甜,正!

蘋果雪梨海底椰南北杏燉雪耳糖水

姬松茸佛手瓜蓮藕雪耳湯