今次老公帶我去食好西,佢話依間嘅牛肉麵超好食,係繼程班長之後,第一次聽佢讚人哋嘅牛肉麵好食😋我哋兩人星期六下晝2點令去到,排隊排左三四個字左右。我都幾中意食台灣野,特別係肉燥飯,不過依度只有滷肉飯,因為大緊肚,唔想食太多肥膏,所以最終冇試到,留返下次再試~最後我哋叫左兩碗牛肉麵、一個煎蛋餅同埋一杯桂花烏龍茶🍜🍵味道真係好好味呀~蕃茄紅燒台式牛肉麵 起初覺得$88小貴,但黎到之後覺得係值依個價,有好多件牛肋條,配菜白蘿蔔紅蘿蔔好大件,仲配埋個滷蛋🥚湯麵黎到一定係試個湯底先~湯底味道濃郁,睇落唔似有蕃茄,但原來係融入晒喺湯度,飲落啖啖蕃茄蓉,超級正🤤牛肋條好入味好林,一啲都唔柴,我哋最怕食配牛𦟌嘅台灣麵,所以依個牛肋條真係頂呱呱😚白蘿蔔、紅蘿蔔亦係十分入味,炆到好林,食落亦無渣,個人比較中意食紅蘿蔔,甜甜地,因為白蘿蔔有少少帶酸,但都好味嘅😋最後仲有棵菜同隻滷蛋,滷蛋口感偏向鐵蛋咁樣較為硬身,我哋麻麻地食依個質感,所以依個係些少失色,不過依個都係個人喜好~芝士吞拿魚粟米蛋餅蛋餅又係十分好味,本身好驚食好油膩嘅蛋餅,所以都係試下嘅心態,點知眼前一亮✨餅皮唔會好油好膩,入面嘅芝士、吞拿魚、粟米

芝士吞拿魚粟米蛋餅

餅皮唔會好油好膩,入面嘅芝士、吞拿魚、粟米同蛋都好足料,加埋啲蔥,可以平衡返冇咁膩,而蛋餅上嘅沙律醬同照燒汁意外地十分配搭,真係好好味呀~

桂花烏龍茶(凍)

食左咁多濃味食物,飲返杯清清地嘅桂花烏龍茶,即刻去左油膩感~淡淡桂花味,幾好味👍🏻

整體評價

食物質素好高,叫左兩種食物都係大大件,非常足料,真心推薦👍🏻下次有機會一定會試佢哋嘅招牌吐司同滷肉飯😚

2023-12-23