滾得囍宮廷火鍋小炒

Big Boils Club
餐廳: 滾得囍宮廷火鍋小炒
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
同朋友約咗係北角見個面打個邊爐🍲揾到馬寶道有間滾得囍宮廷火鍋小炒,裝修有氣派,置身於宮廷般,感覺坐得舒服,決定係度打邊爐!湯底揀咗「康熙花膠雞湯鍋」(半隻)($298),果然係皇帝般嘅享受,成大塊花膠,補充膠原蛋白啱晒,半隻雞都已經好多件!雞肉好新鮮,雞皮啲油脂勁正😆湯底係用百幾隻龍崗雞每日熬八個鐘以上,所以真係好鮮甜!本地牛頸脊騸牯牛肉(細) $318————————————騸牯牛肉果然濃牛味,牛頸脊油花均勻,入口有嚼勁又唔會韌。餐廳上菜充滿儀式感😆滾得囍餃子拼盤•十粒 $138———————————————每款餃子有兩粒🥟,五種口味,唔怕食厭🤣分別有和牛芝士一口餃、新鮮菜苗帶子餃、韭菜豬肉餃、馬蹄冬菇豬肉餃同芋泥豬肉餃,我自己就最鍾意新鮮菜苗帶子餃,菜苗新鮮又健康唔heavy,帶子好滑。黃金雙拼(秘製鹹蛋黃醬) $88————————————鬆脆到爆嘅炸響鈴同炸魚皮,外層滿滿金黃嘅鹹蛋黃醬,真係好邪惡呀!美濃水蓮菜 $68————————————喺香港比較難揾,用嚟打邊爐真係好正呀🥹仲要好新鮮翠綠,口感爽脆,勁正!滾得囍豐盛雜菜拼盤 $78————————————打邊爐落蔬菜,吸晒

康熙花膠雞湯鍋(半隻)

本地牛頸脊騸牯牛肉(細) $318
————————————
本地牛頸脊騸牯牛肉(細)

滾得囍餃子拼盤•十粒 $138
———————————————
滾得囍餃子拼盤•十粒

黃金雙拼(秘製鹹蛋黃醬) $88
————————————
黃金雙拼(秘製鹹蛋黃醬)

美濃水蓮菜 $68
美濃水蓮菜

滾得囍豐盛雜菜拼盤 $78
滾得囍豐盛雜菜拼盤

打邊爐落蔬菜,吸晒湯嘅鮮味真係好正!依個拼盤都好抵食,有各款蔬菜,唔洗每款菜都散叫又可以食唔同類型嘅菜。

足料竹蔗茅根•一渣 $78
————————————
清甜解渴清熱氣,涼浸浸打邊爐啱晒!

又要捧住個肚走啦😝
2023-12-07
  • 康熙花膠雞湯鍋
  • 本地牛頸脊騸牯牛肉
  • 滾得囍餃子拼盤•十粒
  • 黃金雙拼(秘製鹹蛋黃醬)
  • 美濃水蓮菜