2021-03-23 1858 瀏覽
限聚令放寬咗, 第一時間約同事食返餐好嘅.我地叫咗3 個courses嘅set lunch. Set Lunch - 3 Courses (HK$228)餐前麵包依個餐前麵包真係要推介一下.佢真係好好食.係我食過最好食嘅餐前麵包.上枱嘅時候仲係暖暖哋嘅, 外脆內軟.口感有D似pizza邊, 不過好食過pizza邊好多.一份嘅份量雖然唔多, 但可以refill嘅.椰菜花湯好濃椰菜花味.質感都好creamy.好幼滑, 唔會有一粒粒.但我覺得味道唔算好特別.廣島蠔意大利飯配雞油菌及軟芝士主菜有六款選擇.我見呢個意大利飯好似比較吸引所以就揀咗.上菜嘅時候就已經聞到好大陣蠔味.隻蠔都幾大隻.佢係煎過嘅.食落蠔味都幾重, 口感軟軟的, 仲係有好多汁.至於個risotto, 味道都唔錯.食落好creamy, 飯嘅口感軟硬適中.雖然芝士味同雞油菌味唔算濃, 但整體來講我覺得成個飯嘅味道都啱啱好, 好好食.牛奶芝士蛋糕配焦糖蘋果及柚子雪葩呢個甜品等咗勁耐先上.不過等咁耐都值得嘅.佢個賣相好靚.個芝士蛋糕口感好滑, 好濃牛奶味.配埋柚子雪葩一齊食, 味道好fresh, 唔會膩.碟上面嗰粒橙色嘅係焦糖蘋果,
限聚令放寬咗, 第一時間約同事食返餐好嘅.
我地叫咗3 個courses嘅set lunch.

餐前麵包

依個餐前麵包真係要推介一下.
佢真係好好食.
係我食過最好食嘅餐前麵包.
上枱嘅時候仲係暖暖哋嘅, 外脆內軟.
口感有D似pizza邊, 不過好食過pizza邊好多.
一份嘅份量雖然唔多, 但可以refill嘅.

好濃椰菜花味.
質感都好creamy.
好幼滑, 唔會有一粒粒.
但我覺得味道唔算好特別.

廣島蠔意大利飯配雞油菌及軟芝士

主菜有六款選擇.
我見呢個意大利飯好似比較吸引所以就揀咗.
上菜嘅時候就已經聞到好大陣蠔味.
隻蠔都幾大隻.
佢係煎過嘅.
食落蠔味都幾重, 口感軟軟的, 仲係有好多汁.
至於個risotto, 味道都唔錯.
食落好creamy, 飯嘅口感軟硬適中.

牛奶芝士蛋糕配焦糖蘋果及柚子雪葩

呢個甜品等咗勁耐先上.
不過等咁耐都值得嘅.
佢個賣相好靚.
個芝士蛋糕口感好滑, 好濃牛奶味.
配埋柚子雪葩一齊食, 味道好fresh, 唔會膩.
碟上面嗰粒橙色嘅係焦糖蘋果, 真係完全睇唔出同食唔出.
不過都唔會好影響成個甜品嘅味道.
2021-03-03