去上環閒逛後竟然見到呢間好適合去打卡+食野嘅英式老派餐廳,就去一個老派對約會🇬🇧😎如果細心睇牆身佈置,真係會發現非常多嘅「古董」,可以話餐廳嘅佈置真係好有心思。餐廳有2層,2/f都不馬虎,充滿舊式佈置😆😆除佈置外,食物都好出色,已成為我fav list cafe之一~🍔Oldish  four  cheese  beef  burger:其實一入門口已見到有人食呢個好吸引嘅🍔,就已決定一定要點來食!漢堡有一大塊厚脆片其實是芝士來,好香濃cheese味😋另外入面牛肉軟嫩有肉汁,配熱熔cheese 的確一流。🐔Green  spring  chicken  (half)並不是一盤的spring chicken,沒想到連雞胸都好juicy,完全沒有一般餐廳整到嘅乾身感覺,配上旁邊的辣香汁好惹味。還用上有水準的粗薯條、配了醋的沙律菜和清甜蜜瓜。🌟oldish  tiramisu真係呢到必點!tiramisu夠特別,外層灑滿朱古力粉,內層非常凍滑香甜,還可以配上濃濃的espresso,更能突出tiramisu香味。ps咖啡比較濃味,可以因應個人喜好放少or 多d~呢到嘅嘢食+環境的確好出色,下次

餐廳有2層,2/f都不馬虎,充滿舊式佈置😆😆

清甜蜜瓜。
Oldish  Tiramisu

ps咖啡比較濃味,可以因應個人喜好放少or 多d~

呢到嘅嘢食+環境的確好出色,下次再來😍
Oldish  Tiramisu
  • Oldish Tiramisu
  • Oldish Four Cheese Beef Burger