Zenon Café

餐廳: Zenon Café
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2017-08-27 241 瀏覽
同姊妹出街聚會一定搵一間坐得舒服同食物高質的cafe👭 今次我地揀左一間位於中環cafe: Zenon Cafe 呢間特別之處係樓上剪髮,樓下cafe😋 我覺得呢個設計好有心思,就算要我陪朋友剪髮都吾怕悶😎 不過今次我地無剪髮,純粹想影下相📸同朋友食西餐環境好復古,牆上掛了一幅幅有關髮型圖片。最吸引餐廳內設有雲石樓梯 俾你任影相🙈 店員都好nice 會主動幫你影相同同你傾下閑計👏 好開心撞正餐廳做緊promotion 只要買特別飲品 會送水泡一個 佢設有4款水泡俾你選擇 好靚😍 聽講有啲水泡係市面上好難買到👇🏽👇🏽我叫左杯Sour Crash,濃濃的熱情果,吾會好酸,生果好新鮮全部都係即叫即做。除左好飲 外表都好吸引,三層顏色好似彩虹一樣🌈 另外,我朋友叫了一杯Honey rose latter☕️ 淡淡的咖啡香味 面上仲有些碎的玫瑰花瓣🌸至於食物方面,Slow cook chicken fillet🍗 慢煮雞扒,將雞扒放係焗爐上慢慢烹調。令肉質緊緊鎖住,雞肉好嫩滑,烹調時間剛剛好👏👏 除左雞扒做主菜之外 伴菜便有薯仔、番茄。三明治係店員向我地推廣,公認好食😋當然要叫黎試下。我點

Sour Crash

Honey rose latter

慢煮雞扒

三明治係店員向我地推廣,公認好食😋當然要叫黎試下。我點了Regular Reuben係以煙肉為主角加了好多伴菜有瑞士芝士🧀
Regular Reuben
另外餐廳加了秘制醬汁與蔬菜沙拉同番茄的配搭 熱辣辣 食落口非常地新奇 咸香兼備👍 值得一試 (聽店員講餐廳麵包每日都新鮮運送,吾會有隔夜麵包👏)

2017-08-21
Sour Crash