嚟到新蒲崗覓食,居然係舊區裡面尋到寶!非常優質既日料小店,嘢食樣樣有驚喜,二樓座位旁有好多無面男擺設,好可愛🥹❣️海膽三色丼海膽、蔥吞、三文魚籽既配搭,望見都流口水🤩海膽鮮甜creamy,仲係完整一粒粒證明夠新鮮三文魚籽粒粒飽滿,魚油豐富蔥吞既蔥係蔥白碎,蔥香味好突出,吞拿魚蓉軟滑帶油香,而且應該調味過,好啱送飯❣️生蠔生蠔夠抵食,68蚊隻買五送一有令和怪物同埋北海道厚岸生蠔供選擇,我地就每樣叫左三隻兩款都大大隻,令和怪物海水味更重,而厚岸生蠔食落蠔味更濃❣️倍化帶子吞海膽炙燒過既厚肉帶子包住濃郁海膽,連埋脆口紫菜一齊食,口感世一!又鮮又甜,口味豐富到好似食左個海咁🥹❣️鵝肝多士味道唔錯,鵝油好香,煎到啱啱好夠熟,外脆內軟,但個人更鍾意再厚身啲既鵝肝。配上黑醋/蘋果蓉等酸味調味可能會更好。❣️燒翠肉瓜❣️燒菠蘿兩樣燒蔬果都燒得好好,食到滯滯地既時候轉轉口味啱啱好❣️油甘魚鮫呢個係唯一不足,魚油欠奉,唔知係咪燒太熟,魚肉都太硬
嚟到新蒲崗覓食,居然係舊區裡面尋到寶!

❣️海膽三色丼
海膽、蔥吞、三文魚籽既配搭,望見都流口水🤩
海膽鮮甜creamy,仲係完整一粒粒證明夠新鮮
三文魚籽粒粒飽滿,魚油豐富

❣️生蠔
生蠔夠抵食,68蚊隻買五送一
有令和怪物同埋北海道厚岸生蠔供選擇,我地就每樣叫左三隻
兩款都大大隻,令和怪物海水味更重,而厚岸生蠔食落蠔味更濃

❣️倍化帶子吞海膽

❣️鵝肝多士

❣️燒翠肉瓜
❣️燒菠蘿
兩樣燒蔬果都燒得好好,食到滯滯地既時候轉轉口味啱啱好

❣️油甘魚鮫
呢個係唯一不足,魚油欠奉,唔知係咪燒太熟,魚肉都太硬
  • 倍化帶子吞海膽
  • 海膽三色丼