2019-07-28 744 瀏覽
平時工作忙到無停手,放工後梗係想輕鬆一下揾d好嘢食,日本料理一向都係本人的至愛之一,而朋友食過和民覺得唔錯,就趁今日出開茘枝角做嘢,一於約埋朋友去食下。餐牌都有好多選擇,圖文並貿清清楚楚,單睇圖片已好吸引,好似樣樣嘢都想食,真係唔知點揀好😀幾經思量,我們終於揀到。先嚟一款豪華刺身盛合,每款有三件,因為吞拿魚無晒,轉咗帶子來, 再加上原本三件合共六件 ,質素幾好夠新鮮, 三文魚色澤亮麗, 油脂好靚,入口即溶鮮甜美味。牛肉薵喜燒份量足,set得又靚又整齊,睇落幾豐富,材料有雪花牛肉片 大萵 金菇 冬菇 豆腐 娃娃菜,醬汁味道甘甜濃郁,牛肉口感仲好juicy添, 食完個湯唔好嘥,加入烏冬同生雞蛋, 超滿足呀。點了一份和風牛小排陶板燒,$99八塊唔係貴,質量非常唔錯,油花分佈相當均勻細緻,吃起來肉質軟嫩肉味十足。壽司卷盛,五種款式 ,賣相小巧精緻。個飯唔會太大舊,整體質素都好新鮮。盛滿天婦羅盒子飯,金黃色蛋漿薄脆唔厚,食落香口鬆化,酥脆美味。以和食來說,餃子可算是常見熱門菜色,$29六隻好抵食,餃子煎至金黃色,外皮酥脆香口,皮薄多汁味道一流。和民位於四小龍商場裡面,交通便利, 荔一枝角站行上去

和民位於四小龍商場裡面,交通便利, 荔一枝角站行上去就好易揾到,店鋪環境舒適好坐, 店員招呼週到,食物款式種類又多,而且價錢合理, 下次有機會都會再來。

2019-07-23