2022-07-04 103 瀏覽
最近係葵芳返工。一直都係去葵廣掃街。有時想搵間靚靚哋嘅cafe食下都唔覺有。點知今日為咗捉隻比卡超意外發現到ROSIE😁😁佢嘅小清新令人覺得好驚喜呀。。我聽到佢哋同其他客人講最近先開始試業。我覺得我好幸運。🥰。間cafe係木系顏色為主。成個感覺好舒服。有一種入咗去都覺得自己清新咗嘅感覺。佢哋嘅餐牌都好特別。餐牌都係自己設計。好有心思。入面嘅字就自己手寫。因為係一個人的午餐。我只可以叫一杯飲品同一份主食。我叫左一杯Bluebottle jelly同一份黑豚肉肉醬意粉🍝。我坐左係角落位。我睇到佢哋嘅咖啡師傅好認真咁整每杯飲品。每杯我都想拎黎打卡。因為每杯都好靚。好岩打卡🤣🤣。另外我好驚飲到花奶或奶精,好好彩咁佢哋係用鮮奶㗎。。😁😁令到我對我杯飲品有啲期待。杯咖啡一黎到我即刻心心眼😍杯咖啡好特別。係藍色,白色,啡色。好靚。香滑。我叫左少冰。所以飲到最後咖啡味都有保持住。😁午餐個意粉🍝。話說對唔食牛嘅人士呢講。除咗自己煮。基本上係好難係出面食到肉醬意粉。因為多數用牛肉。呢個我一見到即點。然後又好期待😚。一黎到。個侍應哥哥溫馨提示我小心隻碟有啲熱。😊。好靚個意粉。又有一片片芝士薄片。。。份量女仔

Bluebottle  jellyfish

午餐個意粉🍝。話說對唔食牛嘅人士呢講。除咗自己煮。基本上係好難係出面食到肉醬意粉。因為多數用牛肉。呢個我一見到即點。然後又好期待😚。一黎到。個侍應哥哥溫馨提示我小心隻碟有啲熱。😊。好靚個意粉。又有一片片芝士薄片。。。份量女仔食岩岩好。。
焗黑豚肉肉醬意粉

整體呢講。有機會我會自己或帶朋友黎食。因為佢係除咗打卡以外。我覺得食物味道質素都唔錯嘅。係愉快嘅午餐。
2022-07-04
焗黑豚肉肉醬意粉