餐廳: Acquasala
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
呢間座落蘇豪區嘅餐廳好旺,平日夜晚黎都full house,唔少人放工坐門口嘅吧台位飲返杯。我地坐近廚房位置,見廚師同店員經常有講有笑,氣氛好好。留意返餐廳較入位置訊號麻麻,可以問店員拎wifi 密碼。 (w/ 10% service charge) 🍽Roast Beef Topped Japanese Rice ($170)就係被呢個牛肉飯吸引而黎,薄切牛肉份量頗多,以慢煮方式烹調,呈粉紅色,肉質好嫩。Apple ginger sauce感覺似honey mustard,鹹鹹地又帶啲蘋果嘅甜味,加埋蛋黃撈珍珠米食唔錯。🍽Orecchiette Nduja ($160)本身想食好多人推薦嘅Rigatoni Nduja,但最近轉左menu,pasta種類改左做貓耳朵,一樣掛汁又煙韌。Nduja就係番茄醬,我地喺門隙見到廚師真係落左好多番茄仔煮,加埋parmesan cheese 同香草好惹味,sausage係豬肉腸,比起香腸口感較似肉丸。 🍽Tiramisù ($98)以甜品黎講絕對唔唔平,但主菜幾有水準,加上去意大利餐廳唔叫tiramisu好似爭咁啲,就即管試下。Tiramisu用玻

🍽Orecchiette Nduja ($160)
Orecchiette Nduja

🍽Tiramisù ($98)
甜品黎講絕對唔唔平,但主菜幾有水準,加上去意大利餐廳唔叫tiramisu好似爭咁啲,就即管試下。Tiramisu用玻璃杯上, mascarpone cheese好幼滑,酒味夠濃,又唔會搶左咖啡味,lady finger濕潤度剛好,雖然貴啲但幾有水準。
Tiramisù

🍹Orange Lemonade ($55)
除左酒外可以選擇咖啡或mocktail,呢杯orange lemonade就好消暑,甜度亦適中。
Orange Lemonade

餐牌:
$265.5 (晚餐)
Orecchiette Nduja
Orange Lemonade