餐廳: The Ground Kitchen
資訊:

2022-05-25 437 瀏覽
🇭🇰The Ground Kitchen·呢間我哋之前已經食過一次㗎啦 我記得上次啲嘢食都好好食 所以今次就再嚟啦😌😌·藏紅花鮮茄大虎蝦夭使麵$368 l 煎澳洲新鮮盲曹魚$428佢呢個係dinner set既價錢黎既 包埋個湯同前菜 所以計翻都差唔多😎我地好鍾意cover個天使麵 佢個汁蝦味超濃 而且仲有啲蕃茄嘅甜味 食落超正🤤🤤之後佢個天使麵質地都煮到岩岩好 係真係有咬口 上面嗰兩隻大蝦肉質都好好 成個combo好滿足🦐🥰之後佢個魚都煎到好脆 魚油好香 配埋佢個綠豆蓉超級清新 不過呢個就無個意粉咁有驚喜啦😈🤣🤣·松露磨菇忌廉湯+$68 l 海鮮周打魚湯+$88之後佢兩個湯都超級出色 我地尤其鍾意佢個磨菇湯 佢呢個係好厚身 好濃既 蘑菇味同黑松露味都好出 飲落超有層次 之後佢隔離啲sautéed左既蘑菇都超香😍之後佢個周打湯都好好飲 不過佢就同平時飲落忌廉啲個種唔同 佢係清啲嘅 魚味好出🐟😎·熟成油甘魚刺身柚子醋沙律 l 西班牙烤八爪魚前菜既話佢個油甘魚刺身都幾肥美 配埋下面個黑醋汁好開胃🥗之後佢個八爪魚調味就係地中海啲既 配埋啲蒜片同pickles味道好豐富🧄不過我就覺得佢個八爪魚
🇭🇰The Ground Kitchen

l 海鮮周打魚湯+$88
海鮮周打魚湯

l 西班牙烤八爪魚
西班牙烤八爪魚

前菜既話佢個油甘魚刺身都幾肥美 配埋下面個黑醋汁好開胃🥗之後佢個八爪魚調味就係地中海啲既 配埋啲蒜片同pickles味道好豐富🧄不過我就覺得佢個八爪魚本身個質感有少少粗糙 唔算話煮到好淋身🤔🤣🤣
菠蘿柚子蜜$58
菠蘿柚子蜜
l 雜莓意大利奶凍$38
雜莓意大利奶凍

嘢飲我地今次就就試左另款柚子蜜 佢呢個下面係有啲菠蘿粒既 飲落幾清新 而且佢啲蝶豆花冰真係好靚🍍😍😍之後我哋仲嗌咗個奶凍 佢呢個食落好滑 而且唔會太漏 配埋上面啲雜莓酸酸甜甜咁好夾🫐
#rbyeat
#rby西餐