2021-09-22 182 瀏覽
喺隔嚟餐廳食完正餐,過埋嚟Sweet Craft食埋甜品就perfect喇✨今次係第二次到訪,上次朋友食焦糖海鹽味我試咗抺茶味,硬係覺得朋友嗰個好食啲😝為咗驗證一吓係咪隔嚟飯香定真係好食啲,今次同男朋友share一個焦糖海鹽味嘅~店鋪喺黃埔區外圍,外面對住一條大馬路,人流唔多,夜晚望住外面街景都好舒服,而且座位都好乾淨,環境十分滿意⭐️面頭係海鹽奶蓋﹑焦糖爆谷同焦糖脆脆♥️爆谷同脆脆同粉雪冰嘅口感相輔相成,令到成個甜品口感好豐富(焦糖脆脆就咁食都好好味😝)海鹽奶蓋係我鍾意嘅鹹味,整個甜品都係鹹甜鹹甜嘅組合唔會一味得個甜味咁悶👍🏼下面係牛奶味粉雪冰,口感輕盈,奶味充足又唔會過甜,配埋少少掛邊嘅焦糖醬,即使冇晒面頭配料都好夠味👍🏼最底仲有一層,開頭以為係mouse之類,唔太知道係咩,後來上網睇返先知係布甸,不過都係面頭幾層比較出色~下次喺附近食飯都一定會再encore😆
焦糖海鹽粉雪冰

面頭係海鹽奶蓋﹑焦糖爆谷同焦糖脆脆♥️