2024-04-26 66 瀏覽
Encore過幾次嘅西環餐廳Chill & Grill 餐廳環境坐得好舒服同朋友嚟傾計就啱哂又夠哂寬敞呢到 門面好靚以淺粉淺藍為主 我地就簡咗呢間有成七千尺嘅歐美風餐廳🥰餐廳樓底都好高所以坐得特別舒服😌後尾上網睇原來係「大叔的愛」曾經此取景過嘅地方👬🍤 Garlic Prawn & Scallop Pot 蒜蓉炒海蝦帶子鍋非常推薦呢款小食😍不得不吃 係有兩款海鮮有帶子同大蝦 個帶子新鮮而大蝦又好彈牙 佢個sauce好好味 側面仲有麵包俾你點嚟食 麵包好脆點埋個sauce真係好香口 🍝Golden Crab Yolk Spaghetti 呢個蟹肉蛋黃意粉非常吸引 佢每一條意粉都滷上蟹肉同蛋黃醬 非常濃郁🧋Oreo Milkshake 呢個Oreo Milkeshake好邪惡甜甜地配埋意粉食就啱哂🍫 Lava cake呢個心太軟係流心架熱辣辣新鮮整出嚟的😍雲尼拿雪糕再配心太軟幾好味

蝦帶子鍋

🍝Golden Crab Yolk Spaghetti