1K
2023-07-27 314 瀏覽
無幾耐之前同大家推薦過嘅Vive Cake Boutique估唔到最近開左間新姊妹店!姊妹店Jellow & Mellow佔地超大,而且仲設有小朋友區域可以比小朋友放一放電隨便玩樂.除左專為小朋友而設嘅區域外亦會定期舉辦唔同嘅工作坊.雖然我仲未有小朋友但見到Jello & Mellow嘅design真係好靚同好夢幻就去左試試.大阪燒薄餅無幾耐去完大阪已經開始掛住大阪見到呢到嘅招牌大阪燒薄餅就即刻點左試試薄餅麵團煙韌得黎充滿麥香批邊同批底香脆又唔會過乾Pizza餡料帶住粒粒大章魚,再配上炒麵同大量木魚碎味道同日本大阪燒風味一樣整個餡料惹味得黎又香濃蝦汁大蝦扁意粉大蝦份量好豐富大蝦肉質好爽彈拆左殼後啖啖肉配埋大蝦汁令蝦鮮香更濃郁韓瘋炸魚薯條將經典嘅炸魚薯條加入新元素炸魚以竹籤串起再以炸脆片包住感覺好似韓式熱狗入口香脆唔油膩北海道8.0牛奶軟雪糕配自製棉花糖及啫喱粉藍色同粉紅色嘅棉花糖好靚雪糕香滑綿密用上北海道8.0牛奶奶香更濃郁底下配上啫喱令層次感更豐富是日精選蛋糕 – Be Zesty是日vive 經典蛋糕之一以檸檬罌粟籽蛋糕配上日本柚子吉士檸檬戚風蛋糕濕潤輕綿柚子同檸檬清香感覺充滿夏日

無幾耐去完大阪已經開始掛住大阪
見到呢到嘅招牌大阪燒薄餅就即刻點左試試
薄餅麵團煙韌得黎充滿麥香
批邊同批底香脆又唔會過乾
Pizza餡料帶住粒粒大章魚,再配上炒麵同大量木魚碎
味道同日本大阪燒風味一樣
整個餡料惹味得黎又香