2023-05-04 858 瀏覽
黃埔係我好鍾意嘅一個地方~ 好似一個自成一角嘅小社區咁~ 德民街亦係當區嘅美食集中地! 中西日韓泰都有🤩 今日我就嚟呢度一間好受區內居民歡迎嘅正宗韓國菜✨K-Palace韓宮~ 未睇餐牌我已經要嗌住要食醬油蟹😆 而朋友就話好想食韓式豬手~ 見佢份量都幾大、咁我哋就order住呢兩樣先🫢 其實我仲好想食石頭飯㗎!先嚟前菜三點~ 有經典泡菜、芽菜同黑豆~ 全部都好味!🦀醬油蟹飯 (1pc)🤤隻蟹好好食呀!高質蟹味道同超市賣雪藏嗰啲爭好遠! 啲醬油鹹中帶甜,甜中帶微辣~ 唔會係死鹹嗰種味道! 不愧為白飯小偷!🤭醬油加蟹肉既鹹鮮真係好滋味! 我地勁快就KO晒成碗飯~~ 🐷無骨韓式豬手一上枱😮嘩!正宗既韓式豬手😍 真係好大份呢!豬手皮色澤光亮、煙韌不膩,豬肉香軟清爽,滷水味香濃~ 食落既口感似熏蹄般爽口~韓式豬手嘅食法係先夾一片豬手,沾一些辣豆醬、大醬、尖椒同蒜頭, 全部包入生菜度一啖食落去! 😆神奇嘅係配菜食既鮮甜更令豬手更提鮮,食落一d油膩感都無! 熱辣辣好好食!今日有幸見到韓國老闆親自落場招呼客人~雖然佢嘅外貌比較嚴肅,但係其實非常之Nice 㗎,下次大家見到佢都可以同佢傾吓計😁(但好忙就

先嚟前菜三點~ 有經典泡菜、芽菜同黑豆~ 全部都好味!
前菜

🦀醬油蟹飯 (1pc)
🤤隻蟹好好食呀!高質蟹味道同超市賣雪藏嗰啲爭好遠!
我地勁快就KO晒成碗飯~~
醬油蟹

🐷無骨韓式豬手

今日有幸見到韓國老闆親自落場招呼客人~
雖然佢嘅外貌比較嚴肅,但係其實非常之Nice 㗎,下次大家見到佢都可以同佢傾吓計😁(但好忙就唔好阻住佢做嘢啊!)
2023-04-24
前菜