2022-05-25 235 瀏覽
呢間應該係最近好hit既一間餐廳,相繼身邊好多朋友都去過然後介紹我地去食😁(5分為滿分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌕🌑蒜香蟹肉炒意粉($138)呢個一上枱已經係聞到勁香,啲蟹肉都算多,同埋食得出係真既蟹肉,因為會有少少殼係度🤣味道方面叫左少少辣,食落都非常惹味😋成個意粉既質素都算中上🥰👍🏻不過食唔到太辣既建議可以叫唔辣🤣🤣明太子忌廉大蝦燉飯($148)呢個一上枱個樣就唔係好吸引,一pat野咁,介要加埋啲生菜係上面🥹心諗:又中伏喇今次..🥹點知食落勁好味,唔會好膩同啲蝦勁爽口,令到我對忌廉意大利飯改觀曬🤣🤣芒果乳酪碎冰($48)飲落個yogurt味好出,同埋夠曬大杯,夏天熱辣辣飲就岩曬,飲完喉嚨c服曬,同埋都好大杯既,抵飲🤩🤩芒果椰子麻糬疏乎厘pancake($138)事前已經知道呢度既甜品最出名,所以食完正餐就算飽左都要叫番個😂個疏乎厘係好食既,超級鬆軟同蛋味出,最有驚喜既係佢既椰子cream,初頭以為只係普通cream,點知食落有呢個椰子味好surprise😍😍另外個椰子mochi 個樣我覺得好似一塊mit 左皮既方包😂😂😂食落就唔算好突出,我覺得有少少滯同冇個cream咁出椰子味🙈🤏🏻價錢:

(5分為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌕🌑
蒜香蟹肉炒意粉($138)
蒜香蟹肉炒意粉

明太子忌廉大蝦燉飯($148)
明太子忌廉大蝦燉飯

芒果乳酪碎冰($48)

芒果椰子麻糬疏乎厘pancake
($138)
芒果椰子麻薯疏乎厘pancake

價錢:🌕🌕🌖🌑🌑
而家普遍cafe既價錢都係咁上下,定價係稍為偏貴啲啲🙈
但佢既份量都算足夠,叫左兩個主菜,一杯野飲,一個甜品2個人食係非常之飽,有時呢個價錢係其他餐廳叫同樣數目可能會唔太飽,返屋企仲因為飽得滯坐車暈車浪🥲🥲

交通:🌕🌕🌗🌑🌑
係觀塘世貿大廈一樓,即係行去駿業里個邊方向,地鐵站行過都算方便😁上去好搞笑,要搭左上2樓既lift,再行番落一層,或者識行既就行後樓梯上一層🥸🥸去到好彩的話攝到入waiting area會有位坐同有冷氣,如果唔係係樓梯附近等有啲熱🫢🫢🫢

環境:🌕🌕🌕🌕🌑
一早都聽朋友講佢上次去食等左個半鐘,今次大約5:45去到找飛,等左5-6張枱,應該半個鐘就有得食,算幾好彩🤩入到去發現餐廳入面都幾大,所以流動率都唔話好低,裝修設計都好舒服,不過稍為真係嘈左少少,傾計要大聲啲🤣🤣🤣

性價比:🌕🌕🌕🌘🌑
雖然佢啲野食係好好食,不過價錢有少少貴,同埋重點係排隊聽人講平時要等個幾鐘🥹如果唔使點排隊我諗我都會經常黎食🫠
蒜香蟹肉炒意粉
明太子忌廉大蝦燉飯