2018-09-02 249 瀏覽
放工約咗朋友食飯因為好攰唔想出太遠所以去咗附近餐廳到食我朋友叫咗個芝士玉子雞翼撈丁,其實個玉子原本係有咸牛肉/吞拿魚/黑松露揀但我fd想食淨芝士玉子,個撈丁係配類似瑞士汁個類偏甜既汁(都幾開胃)而唔係傳說中係遊客榜出哂名既芝士撈丁(再加芝士應該會爆血管😂),以為咁樣啲雞翼就會係瑞士雞翼?少年們太簡單了,其實佢係微炸雞翼黎,唔會炸得太焦,但個皮係脆脆地!雞翼係半肥瘦個隻,唔會炸得太乾都唔係啖啖油。而個面就偏乾身個配埋個汁都ok,只係個朋友重口味,多少少汁就更好。講返個玉子,睇唔知大家睇唔睇到,係拉到絲嫁,好邪惡,芝士味唔太濃,但勝在加強左個蛋既口感,而個玉子就係半熟個隻,有少少流心。食完好飽肚,口再大都唔怕食窮郎呀我再叫多個番茄濃湯通粉加上3.6北海道牛乳炒蛋同鮑片火腿真係超飽本身想叫個地中海戀人既花茶試下,貪佢個名夠特別(好膚淺)但可惜唔知係咪太好賣竟然無哂店家推薦另一款大吉嶺紅茶。大家睇下套杯具,好match呢款傳染英式茶。唔知係咪飲開中式紅茶定食啲野濃味得濟,呢款茶飲落偏淡,如果配三文治應該岩岩好,但佢就唔怕泡太耐會太濃啦。如果有重口味既朋友可以加少少糖吊味。食完熱野又想飲凍野,再
放工約咗朋友食飯因為好攰唔想出太遠所以去咗附近餐廳到食

本身想叫個地中海戀人既花茶試下,貪佢個名夠特別(好膚淺)
但可惜唔知係咪太好賣竟然無哂

食完熱野又想飲凍野,再叫多個檸檬利賓納女人真係矛盾

最期待既窩夫:佢係軟窩夫(唔係霖呀),叫左原味無咁甜,同佢個原配奶油好夾。今次配埋個布甸竟然比我發展個新食法,無錯,就係放啖布甸上去,係無雪糕咁冰火二重天,但就食出個新口味😂。食窩夫有生果係唔少得,原本就無哂藍莓,食到一半先發覺食緊既咪就係藍莓囉,唔通佢咁衰要比個驚喜我地?