餐廳: 壹.01
資訊:

2022-09-29 39 瀏覽
💕收工約左朋友係觀塘行街,朋友話想食台灣野,就搵到呢間台式餐廳~睇個menu 有好多食物都好啱我口味🤤┈✨ 壹.01芒果魯肉飯 $58- 必食推介‼️一望到餐牌見到個名覺得好吸引!好少見芒果配魯肉飯依個配搭~魯肉飯好好食,滷得入味之餘,肥肉同瘦肉既比例都好恰當,芒果又甜又多汁,連埋魯肉飯食可以中和魯肉嘅肥膩感,好夾呀(๑´ڡ`๑)✨蜜汁排骨便當 $65- 另一個必食推介‼️蜜汁排骨大大塊!一咬落塊去,外皮炸衣超~脆!而且好入味😋 便當入面都有不同嘅配菜,包括台灣腸、滷豆皮、鵪鶉蛋、酸菜、西蘭花、椰菜,好豐富呢(๑´ڡ`๑)✨芋泥肉鬆蛋餅 $39- 一見到有芋泥肉鬆依個選擇,即刻毫不猶豫咁叫咗🤣蛋餅入面有滿滿既芋泥,再配上肉鬆,鹹甜鹹甜好好味🤤👍🏻✨台北夜市小食拼盤 $36- 呢份小食拼盤有台灣腸、花枝丸同鹽酥雞,三款食物都炸得好香口,而且真係有台灣夜市食既味道~不得不提鹽酥雞,size剛好一口一粒,肉質鮮嫩多汁,下次黎會再encore!😋✨全手作芋頭鮮奶 $24- 不得不說依度既芋泥產品做得好好👍🏼芋頭鮮奶入面會有綿密既芋泥同細細粒既芋頭,飲落好有口感,亦唔會過甜,依杯好有水準🤩✨珍珠豆奶

✨ 壹.01芒果魯肉飯 $58

✨台北夜市小食拼盤 $36
全手作芋頭鮮奶

✨全手作芋頭鮮奶 $24

✨珍珠豆奶 $20
- 珍珠豆奶入面既珍珠口感煙靭,有好香既黑糖味,搭配豆奶會比鮮奶冇咁漏~
台北夜市小食拼盤

💕總括而言,依間壹.01係會encore同值得推介比大家😌每款食物定價唔高,價錢唔會好貴,而且份量好多,就算只叫一個便當都一定會食得飽,味道唔錯😋如果多人黎叫多幾款小食share都好開心🥳
蜜汁排骨便當
壹.01芒果魯肉飯