Flames (鴻圖道)

Flames 🔥Weekend放假最想就係揸架車出去玩,但可惜太多假日司機成日都搵唔到地方泊車🚙 諗住係餐廳坐近窗,然後違泊泊街算🫣 點知俾我地上網search到呢間有免費泊車🅿️ weekend仲要只係消費$350,抵過平日🈺 加上紅雨,唔使諗直衝啦!我哋around 12點到,嗰時仲有提供BREKKIE同BRUNCH,因為想飽肚啲就揀咗後者🤨 如果想自由度大啲,可以昔叫A La Carte✅ 計埋即場join會員嘅20% off 價錢好似差唔多🧐 不過見大部分人都揀Brunch Set 因為除咗包飲品,仲送個free kid meal😱CRAB MEAT PENNE🧀tomato cream sauce|parmesan crumble每條長通粉都滷滿金黃滑溜又芝士味濃郁嘅醬汁,加埋大量蟹肉🦀 好surprised原來加蕃茄粒咁正🍅 味道鹹酸配搭,加上讓醬汁creamy中帶點清新,成件事好balance😍 唔洗怕食幾啖就會滯咗!½ ROAST PERI PERI SPRING CHICKEN🍗fries|peri peri sauce燒春雞皮脆肉嫩,連雞胸肉都好軟滑🐤 因為有好好鎖住
Flames 🔥

CRAB MEAT PENNE🧀

CRAB MEAT PENNE

fries|peri peri sauce

燒春雞皮脆肉嫩,連雞胸肉都好軟滑🐤 因為有好好鎖住肉汁,切開雞脾,胸同翼嘅時候,即刻爆汁💢 葡式風味嘅調味,配搭peri peri醬,微辣又惹味🌶

Salad🥗

Salad

冇諗過呢個價錢都捱到咁大份嘅S沙律,仲有成半隻溏心蛋🥚 veggie都唔馬虎,有青瓜、薯仔、西芹、生菜🥔

Soup🥣

Soup

當日嘅湯係蘑菇湯,香濃綿滑嘅湯中蘑菇顆粒,增添更多口感,加埋裝飾嘅忌廉圈同香草,賣相加分✨

House Made Cake Oreo Cheesecake🍰

Oreo Cheesecake

House Made Cake都有兩款,另一款印象中係chocolate mousse🍫 食落似係免焗嘅cheesecake,唔會話太甜,蛋糕面唔單止放咗Oreo餅,薄荷葉同3款水果🍓 碟上仲唧咗朱古力醬同拉出花紋,生色不少🤎

Flat White🇦🇺

Flat White

兩個set杯飲品都upgrade咗🤪 澳洲餐廳就梗係要杯澳洲啡,呢個價錢有埋拉花,心滿意足🫶🏽

Juice Apple with Cranberry🍎

Juice Apple with Cranberry

4款水種任君選擇,又或者 ”Your Mixture”可以揀兩款🍍

諗住觀塘工廠區weekend應該冇咩人啦,點知full house😂 食物份量足澳洲,價錢又唔貴,仲有附送kid meal,有得泊車嘅話專程過嚟都好方便👍🏽
CRAB MEAT PENNE
Salad