觀塘工廈平靚正cafe💯性價比高😍菜式非常多🥳總有一款啱你🫶🏻🫶🏻特別推介甜品🍮🧇🍫#sdm觀塘 #sdmCafe #sdm小店 #sdm西餐 🥡 #sdm外賣 (OpenRice外賣自取有85折)💎 日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯 $85必試💯(😋:7.8/10)👍🏻:creamy嘅滑蛋🍳令賣相非常吸引🤩咁平已經食到飛驒牛漢堡🥩而且都幾厚度,呢個價錢呢講,質數絕對收貨🥳🥳仲有芝士鋪係面,配埋個黑椒汁,味道特別🧀醬汁調配得啱啱好,撈飯一流!😍😍飯底採用健康紅米飯🍚但食落一啲都唔覺🤣同白飯一樣唔會特別硬🤤又可以食得健康啲㊗️👎🏿:冇。💎 蟹子、蘆筍、煙三文魚伴香蒜橄欖油意粉 $60可以一試✅(😋:7.2/10)👍🏻:個名咁長😂就係已經list out哂所有餸菜🙈煙三文魚就砌成一朵玫瑰🌹味道都唔會死咸👌🏻鐘意淡淡地嘅朋友仔可以一試我哋係大食嘅~(+$5加大咗個份量😍超抵!勁大份🤭)👎🏿:味道淡咗啲,如果想食清清嘅炒意粉就適合💎田園素菜配牛油果沙律(跟餐加 $7)可以一試✅ (😋:7.3/10)👍🏻:$7食到個沙律🥗真係抵食之選,仲要配埋個1/4個牛油果🥑(平時街上面啲嘢一有牛油果就會好貴)所
#sdm觀塘 #sdmCafe #sdm小店 #sdm西餐
🥡 #sdm外賣 (OpenRice外賣自取有85折)

💎 日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯 $85
必試💯(😋:7.8/10)

💎 蟹子、蘆筍、煙三文魚伴香蒜橄欖油意粉 $60
可以一試✅(😋:7.2/10)
我哋係大食嘅~(+$5加大咗個份量😍超抵!勁大份🤭)
👎🏿:味道淡咗啲,如果想食清清嘅炒意粉就適合

💎田園素菜配牛油果沙律(跟餐加 $7)
可以一試✅ (😋:7.3/10)
👍🏻:$7食到個沙律🥗真係抵食之選,仲要配埋個1/4個牛油果🥑(平時街上面啲嘢一有牛油果就會好貴)所以今次感覺好抵食
👎🏿:沙律係配黑醋汁🥗但係個人覺得醋唔夠,可以多啲

💎 大杯抹茶牛奶(熱)🍵(跟餐加$12)
要試❗️ (😋:8/10)
👍🏻:熱飲都有得用呢隻杯🤣靚靚💕💕同埋真係勁大杯,慢慢吹水都完全冇問題🤭抹茶味濃嘅🍵亦都唔會太甜🥰好飲
👎🏿:冇

💎 凍朱古力 🍫 (跟餐加$12)
要試❗️ (😋:8/10)
👍🏻:餐廳所有飲品都可以隨意加配任何topping同配料,例如Oreo碎,Cream等等😍😍超好!
👎🏿:冇

另外因為朋友生日🎂加咗2份甜品🍮
餐廳好貼心咁用大碟放埋一份,加寫咗好靚嘅Happy Birthday 🥳

💎 朱古力心太軟配雪糕(跟餐加$28)
必食💯💯💯(😋:8.4/10)
👍🏻:好平!好抵食!我哋影咗勁耐相,個心太軟凍咗啲啲,但個朱古力🍫依然係流心!$28拍得住出面$60嗰啲💸係超水準發揮😍😍😍
👎🏿:冇。

💎 雪糕窩夫🧇(跟餐加$28)
必食💯💯(😋:8.3/10)
👍🏻:窩夫都好有驚喜🤩估唔到係脆嘅🧇放幾耐都唔會淋,超高水準🤤🤤🤤嗰日雪糕🍦係榛子味🌰仲有朱古力粒粒🍫

環境:7.5/10
服務:7.5/10 (堂食都冇加一服務價)
價錢:人均約$70 (外賣八五折)
性價比:7.8/10
推介俾大家試吓❗️我自己都encore左兩次🤣

📍 Bubble Tree (成業工業大廈) (觀塘)
觀塘成業街19-21號成業工業大廈2樓27室

可以 follow ig @sikdmeh_foodie 支持下我哋😙 每星期都會更新唔同餐廳🍽📍帶大家喺香港周圍食💛
#香港 #香港好去處 #香港美食 #觀塘好去處 #觀塘美食 #觀塘cafe #觀塘黃店 #cafe #香港cafe #hkcafe #觀塘食咩好 #觀塘 #觀塘工廈 #bubbletree
日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯
蟹子、蘆筍、煙三文魚伴香蒜橄欖油意粉
抹茶牛奶& 凍朱古力
田園素菜配牛油果沙律