2022-09-30 330 瀏覽
好耐無打邊爐喇😆~突然間好掛住打邊爐(可能喺因為天氣開始凍啦哈哈),今日約咗朋友去到觀塘食火鍋放題, $300都唔使仲可以無限時任食✨唔使趕時間,坐喺度慢慢食真係好開心🥳<為食套餐|冇限時火鍋盛宴> $278落座後店員都會解釋進食流程,火鍋盛宴共分為4 Round,其中包括有餐前小食、前菜、頭盤、火鍋盛宴,食完一Round可以追加野食,又或者食下一Round,但就唔可以食返上一Round🙌🏻餐前小食我地叫咗炸瘋薯條、唐揚脆炸雞&蟹籽沙律,其中唐揚脆炸雞同埋蟹籽沙律,質素唔錯✨前菜三點刺身盛合(一次性)呢個刺身盛合只可以叫一次,有三文魚﹑象拔蚌同蝦,刺身喺放題黎講都算新鮮🤩頭盤為食酸菜魚(一次性)/任食寵寵雞煲我地揀咗只可以叫一次既為食酸菜魚,魚肉都算嫩滑,不過要小心偶而有些少碎骨🤣而湯底就係酸菜+花椒嘅味道,令人胃口大開🥰用呢個湯底打邊爐應該都唔錯☺️火鍋盛宴火鍋湯底可以四揀一,我地揀咗櫻桃鮮茄薯仔,而鴛鴦鍋要加$30。另外,餐廳會上埋海鮮拼盤同牛肉拼盤(一次性),海鮮拼盤有蠔、蝦同埋鱔片,而牛肉拼盤就有潮汕吊龍伴、黃喉、手切牛頸脊、熊本雪花一口牛同埋美國SRF和牛板腱肉

<為食套餐|冇限時火鍋盛宴> $278

前菜
三點刺身盛合(一次性)
呢個刺身盛合只可以叫一次,有三文魚﹑象拔蚌同蝦,刺身放題黎講都算新鮮🤩
三點刺身盛合

頭盤
為食酸菜魚(一次性)/任食寵寵雞煲

火鍋盛宴
火鍋湯底可以四揀一,我地揀咗櫻桃鮮茄薯仔,而鴛鴦鍋要加$30。另外,餐廳會上埋海鮮拼盤同牛肉拼盤(一次性),海鮮拼盤有蠔、蝦同埋鱔片,而牛肉拼盤就有潮汕吊龍伴、黃喉、手切牛頸脊、熊本雪花一口牛同埋美國SRF和牛板腱肉✅黃喉口感爽脆,而手切牛頸脊油脂感重,最重牛味既係熊本雪花一口牛,不過朋友鍾意美國SRF和牛板腱肉多啲😌
海鮮拼盤
牛肉拼盤

餐廳仲提供廿款任食火鍋既配料,可以用QR code 落單,而蔬菜﹑野飲同調味料就自己拎,種類都幾豐富,火鍋既配料當中推鹿兒島茶美豚,珍寶蟹柳,手打烏冬🤤蔬菜來講,南瓜﹑粟米同冬菇都好鮮甜💕
2022-09-27
三點刺身盛合