2018-08-06 280 瀏覽
雖然近排天氣真係好熱,但都無阻我食火鍋的意慾。今次黎到觀塘APM依間但馬屋試佢既一人一鍋邊爐,果然無令我失望。一黎就揀左湯底先,佢有千夜鍋、甘露鍋、藥膳麻辣鍋、美肌鍋同意式蕃茄芝士鍋五個選擇,而我同兩個朋友就分別揀左千夜鍋、藥膳麻辣鍋同美肌鍋。千夜鍋好有清甜既魚湯味,烚菜食就最岩,另外藥膳麻辣鍋就幾似食緊海底撈,但唔會太辣或者太油,不過就差緊啲藥膳味,用黎煮牛肉、豚肉一流呀!最後就係美肌鍋,係好惹味既雞湯味,最適合煮魚同蘿蔔!至於啲牛同豚肉食落都唔錯,食得出係新鮮切出黎既;火鍋配料方面就有雞肉(煮幾耐都係咁嫩滑 推介!)、芝士丸、芝士魚腐(好芝士呀 推介!)、龍蝦丸、魚柳(烚完就咁點幾滴燒汁已經好好味!! 非常推介!)、各式蔬菜菇瓜等。飲品方面就有竹蔗水、橙汁、蘋果汁、汽水等最後最後就係雪糕放題!!佢有4款Haagen Dazs 俾你揀,個人認為焦糖脆脆同夏威夷果仁都好好食!!

至於啲牛同豚肉食落都唔錯,食得出係新鮮切出黎既;