餐廳: 壹.01
資訊:

觀塘日升中心果到愈黎愈多餐廳,今次就去左樓上二樓食台灣野🇹🇼Openrice book定仲有9折👍🏻本身已經唔貴,仲要有折,真係幾抵食😋必試: 脆炸鮮奶卷•古早芋泥二文治🥪、芋泥肉鬆脆皮蛋餅 🌯、香蔥紫菜魯肉飯🍛是但總結: 性價比高,lunch dinner 都可以考慮下依間😍是但食評🌟💬✰環境😋 樸素小店😋裝修偏向小小文青風 樸素風格🎐小小既作畫點綴🖼️雖然無咩好特別既裝修但勝在環境乾乾淨淨 光猛明明staff都好熱情🧑🏻‍🍳會推介有咩好食✰脆炸鮮奶卷•古早芋泥二文治 ($48) 🥪鮮奶滑溜 二文治創新好食😍鮮奶卷入邊既鮮奶好滑溜 🥛好多時係街到既炸鮮奶 會實的的 好漿口但依個完全唔實 好香 仲要唔會太甜 超抵讚我地無打錯字 佢係叫二文治!我地專登同個staff verify 過嘎🤣佢話得2層 所以叫二文治 大家去到唔洗再問佢地🤭依個二文治唔係用麵包去做個面反而用左餅去夾住芋泥去炸炸完更加酥脆 又唔會有炸多士吸晒油果隻油感creative 得黎仲要好好食👍🏻芋泥好綿密 好滑 好香仲要都幾多下 咬落去脆軟果隻感覺真係好正😍✰邪惡蛋之戀 芋泥肉鬆脆皮蛋餅🌯($43) 酥脆 香滑 多重口感😍

是但食評🌟💬

鮮奶卷入邊既鮮奶好滑溜 🥛
好多時係街到既炸鮮奶 會實的的 好漿口
但依個完全唔實 好香
仲要唔會太甜 超抵讚
我地無打錯字 佢係叫二文治!
我地專登同個staff verify 過嘎🤣

側邊有d咸菜同紅色類似肉乾既野
配埋食又無咁膩 平衝得幾好
香蔥紫菜魯肉飯

✰台北夜市小食拼盤🍢 ($43) 豐盛😋
有台灣腸、花枝丸同鹽酥雞🐔
都俾得幾多下
鹽酥雞夠味 炸到熱辣辣