居酒屋🏮有好多,難得既係有成四千呎咁大,地方闊落,行深色既木系🪵風格,暗暗地咁方便傾計~ 其中一邊有和服👘可以借黎影相📸,另一邊仲有全港最中既清酒自助機🍶🤩 有36款唔同風格同濃度既清酒🍶可以揀,有晒詳細既說明,自助機亦可以控制份量,好挽又有新鮮感👍🏻 另外無諗過個二人餐既份量真係好足,就算3個人食都無問題😂 野食種類包羅萬有,用料幾高級同配搭幾特別,幾有驚喜😜(5 😍 係滿分,🤩係半分)特選二人餐 - $998 (好味指數:😍😍😍😍)原條日本魚,四款刺身每次既原條刺身都會唔一樣,視乎嗰日咩魚新鮮送到😜 今次既係池魚,池魚係黎自九州西北部長崎縣,顏色望落有光澤,肉質緊實又爽口,清新得黎略帶油香,味道鮮甜,配埋個酸汁就更加醒胃~ 旁邊仲有螢光魷魚🦑,個樣飽滿脹卜卜咁,入口有種海水🌊既鮮魚味🐟,入口爆膏,鮮香四溢,口感爽脆,味道鮮味甘甜~ 另外仲有鯛魚,魚脂肥美,肉質細緻柔軟,味道甘甜~ 而油甘魚🐟個肉質幼滑細膩,食落有淡淡既清香,感覺清爽,味道甘甜~壽司四款各兩貫 🍣大拖羅:大拖相信大家都唔陌生,係吞拿魚🍣最肥美既部位,有豐腴既脂香,入口即溶,柔軟嫩滑,幾正🤤深海池魚:肉質緊實又爽口,清

(5 😍 係滿分,🤩係半分)

特選二人餐 - $998 (好味指數:😍😍😍😍)

壽司四款各兩貫

壽司四款各兩貫 🍣
深海池魚:肉質緊實又爽口,清新得黎略帶油香,味道鮮甜~
油甘魚:個肉質幼滑細膩,食落有淡淡既清香,感覺清爽,味道甘甜~
燒左口魚邊:左口魚裙邊係背鰭同臀鰭之間既嗰條那邊,係成條魚最肥美既部份,肥厚多脂、肉質柔軟細膩,炙燒過🔥之後彈牙爽口,有濃郁甘香既魚油幾正🤤

五色串燒拼盤
醬油燒日本秋葵 🔥:平時小編係唔食秋葵既,因為比較怕滑潺潺既質地同草味🌱 但係燒既又值得一試😂,有啲焦香,同埋醬油既味道會蓋過左個草青味🌱,裡面既籽幾爽口,感覺幾清新又易入口啲😜
雞軟骨 🐥:雞軟骨🐥真係串燒🔥🍢既標配😂 細細粒咁幾易入口,燒到🔥脆卜卜咁幾有咬口,唔會好硬,而且都幾多肉都,嫩滑juicy,惹味同有雞味🐥~
豬腸 🐷:個豬腸🐷特登切到細細舊咁方便食,處理得好乾淨,食落唔會有異味~ 感覺有滿滿既膠原蛋白,有幾豐腴既油脂同埋質感煙韌,不過係略嫌韌左少少
牛舌 🐮👅:個牛舌🐮👅幾厚身,彈牙爽脆,有咬口又唔會韌,有幾香既油脂味,夠juicy 又有幾香濃既牛味🐮,係稍微鹹左少少
鹽燒豬肋肉🧂🔥🐷🍖:試完牛🐮就試豬🐷,肥瘦適中,脂肪比例唔會太高,但燒過🔥之後一樣有油香,有芳香既肉味~
M5澳洲和牛

M5澳洲和牛 🦘🥩
今次用既係澳洲和牛🦘🥩,感受到有啲甘甜既牛油味🧈,肉味亦都更加香濃~ 而且望落個花紋係雪花結構❄️,中間無筋膜,肥美豐腴,加上啱啱好煎到🔥5成熟,油香突出,有焦香同juicy,裡面仲係粉紅色既,肉質嫩滑,幾好食🤤
牛肉瓦蕎麥麵

牛肉瓦蕎麥麵 🐮🍜
呢個幾得意,原本以為係普通既抹茶蕎麥麵🍵🍜,無諗過旁邊仲配左兩碗有鹹香惹味既湯汁🥣 可以揀就咁食炒香左既麵🍜,或者可以好似沾麵🍜咁食,濕濕地同惹味啲,感覺幾得意😜 個牛肉🐮係肥牛嚟,但唔會好油,肉味幾濃郁~
另外仲有啲香口既蛋絲🥚,同埋有兩舊紅蘿蔔蓉🥕喺面頭,除左點綴完令到個顏色鮮豔啲之外,清新啲仲可以解下膩~

枝豆🫛
枝豆 (毛豆) 🫛 其實係未熟既大豆,顏色翠綠,有清新既豆香同味道清甜,食落鮮嫩爽口,豆質軟綿~ 而且有落到牛油 🧄🧈去炒🔥,味道更加香口,份量幾多,係幾好既送酒菜🍶

鱈魚乾 🐟
呢個係以味醂醃製後之後烘乾既鱈魚乾,油脂清香,食落有魚🐟自然既鮮味~ 整得好薄,食落香脆又唔會漏,配埋旁邊個蛋黃醬,酸酸甜甜又提鮮,真係食到停唔到口🤤

雜菌蜆清湯 🍄‍🟫🦪🥣
個湯🥣望落好清澈,估唔到幾足料同認真,菇🍄‍🟫方面有鮮冬菇、鴻喜菇同金菇菜,全部都嫩滑爽口,有唔同層次既口感同清香~ 同時用左大大隻既沙白🦪,乾淨無沙,肥美飽滿,鮮甜又唔韌,令到個湯🥣都幾鮮美~
巨峰乳酸

巨峰乳酸 🍇🍹
食左咁多野整翻杯凍冰冰既乳酸幾正🤤 酸酸甜甜咁可以解膩,同時有芳香既巨峰🍇味道,唔會假味~
特色雪花冰

特色雪花冰 🍧
另外仲有個甜品tim😜 一上枱有啲富士山🗻既感覺😂 係可以靚靚打卡既天藍色🤩 其實係一個海鹽味🧂既雪花冰❄️🍧,鹹鹹甜甜幾得意,冰🧊亦唔會好快融~
清酒任飲

清酒任飲 🍶- $188 (好味指數:😍😍😍😍)
最後一個重頭戲就係清酒🍶任飲!現場有36款清酒🍶可以喺清酒自助機🍶到揀😍 有晒米🌾既比例、米種🌾、釀酒水源💧、度數同風格類型比食客因應個人喜好去揀,只要簡單登記左就可以去自助機都斟,感覺幾好挽🤓 而且幾有心思~ 啲清酒🍶幾易入口,米味🌾芳香馥郁,質感溫潤~

好味指數:😍😍😍😍
推介指數:😍😍😍😍