2021-09-30 5811 瀏覽
好味指數😋😋😋回頭指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️開心指數🤗🤗🤗🤗好多人都鍾意養寵物,我就鍾意玩人哋嘅多過養啦,皆因我連自己都養唔掂😂之前都有去過貓 cafe,通常店內有幾隻貓咁!今次揀咗呢間貓貓 cafe試下先!呢間店有限時90分鐘,入去之前要用藍色膠套封好對鞋!由於木地板嘅關係,其實都幾跣嘅,真係要好小心行!一入到去,真係勁多貓呀🤩 檯面,地上,真係數唔到有幾多隻!好開心呀!店員帶我哋入座,我張櫈下面有一隻,我哋張檯都有一隻坐響檯面!最攪笑係… 隻貓坐住咗個 menu!🤣叫咗一個二人餐($328)🍴餐湯 + 沙律個餐湯係蘑菇湯,都幾 creamy 同滑,蘑菇味濃郁,幾好味!沙律就普通一D,正常發揮!🍴滋味二人小食拼盤(+$28)有紐西蘭魚寶、爆谷雞塊、脆薯,份量都okay,明顯係雪藏食品再炸返,整體炸得唔係十分香脆,味道都係一般,尤其係紐西蘭魚寶,唔太食得出有任何魚味,好幼好細條!🍴挪威煙三文魚溫泉蛋黃金卡邦尼扁意粉呢個意粉好好味!溫泉蛋整得啱啱好,一下切開見到蛋汁流出嚟係好治癒,扁意粉煮到 al dente,醬汁濃厚又夠多,可以包到每一條意粉,正!🍴西班牙燒烤醬烤大豬肋骨有三大條豬肋骨,都幾大份!
好味指數😋😋😋
回頭指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️
開心指數🤗🤗🤗🤗

叫咗一個二人餐($328)
🍴餐湯 + 沙律

餐湯 + 沙律

🍴滋味二人小食拼盤(+$28)

滋味二人小食拼盤

🍴挪威煙三文魚溫泉蛋黃金卡邦尼扁意粉

挪威煙三文魚溫泉蛋黃金卡邦尼扁意粉

🍴西班牙燒烤醬烤大豬肋骨
有三大條豬肋骨,都幾大份!不過都係失望嘅係… 醬汁味只限於表面,個汁係好味又惹味嘅,但入面係完全冇味,仲要比較硬,唔太易咬開!No good!

西班牙燒烤醬烤大豬肋骨

🍴400次玫瑰咖啡(+$20)
咖啡外表非常吸精,層次好清楚好靚,因為落咗玫瑰糖漿,算係比較甜嘅,撈埋濃郁咖啡就啱啱好!咖啡落得都幾重手嘅,如果唔太飲得咁濃味咖啡嘅朋友,可以揀朱古力或者抹茶~

400次玫瑰咖啡

🍴自家製香滑奶凍 - 朱古力味(+$18)
奶凍都唔錯,朱古力味夠濃,都幾滑口,有少少硬身,如果可以做得再輕身一D就會更加滑啦!

自家製香滑奶凍 - 朱古力味

其實90分鐘用餐時間係有D 趕,因為要食嘢又想影貓貓相!成餐飯顯得好忙碌!
另外可以向店員購買貓零食或罐頭餵貓,跟住就會有勁多貓過嚟,就會有成檯成櫈同地下都 full of 貓嘅奇景!

其實仲有好多貓貓走嚟走去,同埋響檯面㗎😍

呢度係唔會提供碟去 share 食物,還好有湯碗可以用,食豬肋骨就會有D 麻煩!下次再嚟可能揀 pizza 會易handle D!

我覺得店員都係久經訓練,其實店內有細路忘我咁跑嚟跑去,因為對鞋包住膠套又跣,所以不斷有細路跣嚟跣去,而店員攞住一盤盤食物行嚟行去,成餐飯都冇聽到任何跌嘢聲音,真心佩服!
最後離開時響門外除鞋套,見到有成座山咁高,其實都有少少唔環保,不過… 都可以理解嘅!

想玩貓嘅朋友,真係要嚟試下!😻
挪威煙三文魚溫泉蛋黃金卡邦尼扁意粉
400次玫瑰咖啡