2018-03-06 246 瀏覽
今日約左朋友到銅鑼灣食burgeroom,聽男朋友話好好味,今日決定試下。銅鑼灣的burgeroom位於fashion walk美食街,美食街兩邊都係食肆,走入美食街,感覺好像去到外國,設有露天的座位,上面掛著一排的吊燈,甚有情調。Burgeroom 座位不少,但客人絡繹不絕,幸好早到不用等位。客人先到櫃枱點餐,便可以回到座位坐下,其後店員會把餐點送上。我們兩人點了兩個burger,兩杯飲品和一客薯條。牛肉漢堡朋友點了煙肉芝士牛肉漢堡,而我則點了大烤菇芝士牛肉漢堡,非常大件有份量,漢堡排足足成寸厚,盡左力都無辦法一啖咬晒整個漢堡。第一次食Burgeroom漢堡,所以揀左較簡單既漢堡,先可以試到佢舊牛肉既美味。兩款都有蕃茄,生菜,芝士和漢堡排作基本,材料新鮮,重點當然是厚厚的自家製漢堡排,十分juicy軟腍,牛肉味香濃。兩款味道其實差不多,因為用料相似,但煙肉較香口,大烤菇較juicy。Burgeroom 既漢堡可能係我食過最好味既漢堡,暫時係,我同朋友都一路食一路讚嘆佢既美味,值得推介。如果你知道有更好味的漢堡,請告訴我。芝士旋風薯條🍟有漢堡又點可以沒有薯條,今次揀了芝士旋風薯條,薯條

我們兩人點了兩個burger,兩杯飲品和一客薯條

牛肉漢堡

大啡菇芝士牛肉漢堡
,十分juicy軟腍,牛肉味香濃
。兩款味道其實差不多,因為用料相似,但煙肉較香口
,大烤菇較juicy
煙肉芝士牛肉漢堡

。如果你知道有更好味的漢堡,請告訴我。

芝士旋風薯條🍟
旋風薯條

有漢堡又點可以沒有薯條,今次揀了芝士旋風薯條,薯條啖啖薯仔,炸得金黃香脆,配上邪惡的芝士,十分美味

飲品方面點了奇異果汁和green tea latte。
奇異果汁清新,隱約帶點薄荷的味道,但水分似乎較多,太稀,味道一般。
奇異果汁

反而green tea latte有驚喜
,甜而不膩,綠茶味香濃,尤其是熱飲
green tea latte

Burgeroom單一個漢堡就要80多元,比同類型食物可能較貴,但質素真係無得比,食完會覺得值得俾,食過會想再食呀!間唔中都要獎勵自己既。

menu
2018-02-21