餐廳: 181 FORTNUM & MASON
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2020-11-22 997 瀏覽
今次朋友生日 特別揀左呢間英女皇至愛既餐廳 仲安排左window seat 昏暗燈光下 望住維港海景 氣氛相當好 我地點左三款算係呢到比較signature dish Starter 牛肉他他 main course 白松露寬麵 + beef wellington Drinks No 7, No 5, jasmine dragon pearls將蛋汁滲入他他 口感非常滑溜加左香草 味道好香 好特別 店員亦有介紹 可以加喼汁同辣椒仔一齊食但個人覺得加左汁料蓋過原先獨特既香味 比較喜歡原汁原味咁食 值得再encore 食完前菜 接住上主菜Beef wellington 店員會先將威靈頓放係台上拉左餐車 逐款醬汁介紹 然後即席係我地面前烹煮 係一個幾特別既用餐體驗 然後店員會切好威靈頓牛牛分比我地另上左豆角同薯蓉 Beef wellington 燒得剛好 好juicy 特別烹調既醬汁先係精粹 加左紅酒調製 令肉質更加軟腍個個食完都比呢道菜滿分接住就上白松露寬麵店員亦會即時將白松露逐片逐片片到寬麵上 本身寬麵都掛滿好香既蘑菇汁 不過個人比較喜歡幼面既質感多啲 但整體尚算ok 最後因為友人生日
我地點左三款算係呢到比較signature dish

店員亦會即時將白松露逐片逐片片到寬麵上
本身寬麵都掛滿好香既蘑菇汁
不過個人比較喜歡幼面既質感多啲
但整體尚算ok

最後因為友人生日 餐廳特別送上寫日生日字句既brownie 我地亦另外點左兩款比較特別既雪糕 Elizabeth and Victoria
雪糕落左酒去調製 都幾特別 尚算ok
Brownie都幾好食 但略為偏甜

飲品方面jasmine 綠茶茶味非常香
Highly recommend
另外飲品就推介no 7 passion fruit and thyme
酸甜開胃, no 5 strawberry and orange 就一般般

整體既野食同服務都非常滿意
特別要讚揚一下負責我地枱既外籍職員
全程非常細心 見到我地既台燈無著會即時處理 上左飲品之後 特別安排一小瓶既acid 係用黎中和飲品既甜度 亦不定時會加水 及 茶既熱水 上甜品時亦會好細心幫我地清理台面 更換餐具 每道菜亦都會細心講解 亦會詢問我地對菜式既評價 非常貼心 讚讚讚

牛肉他他
白松露寬麵