2024-03-07 42 瀏覽
今晚同朋友有飯局,所以決定黎呢度試吓今日見到話呢一間係九州佐賀燒肉店,咁岩我上月又去左,決定比較一下😎我都叫左幾多野,所以主要抽幾樣講,我叫咗個「大判燒!黑毛和牛西冷」,見到個個叫呢個咁梗係要試吓。呢個大判燒係由佢哋嘅服務員幫手燒嘅,所以亦都唔使擔心會唔會買好靚嘅肉,但自己燒得唔好食🤣佢會附上一隻溫泉玉子燒完之後加入,不分配合,有去左一層油既作用咁。而肉亦都有好香既燒肉味。第二樣我特別要讚嘅嘢就係佢個冷麵!因為我同朋友兩個食,所以揀咗個大嘅冷麵有泡菜喺入邊😎喺估你唔到咁清新,酸酸地有啲酸瓜喺入邊加埋泡菜真係好夾,好開胃我同朋友都有飲埋個湯添🤣中間有分別叫咗幾個肉類都不過不失唔錯👍🏻另外食完飯之後都好貼心咁送咗個甜品俾我哋食分別係杏仁布甸同埋雪糕糯米糍,雪糕糯米糍就稍為有啲硬,杏仁布甸有啲特別🫶🏻
今晚同朋友有飯局,所以決定黎呢度試吓

大判燒!黑毛和牛西冷

第二樣我特別要讚嘅嘢就係佢個冷麵!

因為我同朋友兩個食,所以揀咗個大嘅冷麵有泡菜喺入邊😎
冷麵  二人前

我同朋友都有飲埋個湯添🤣