2024-05-01 143 瀏覽
今日同朋友去咗尖沙咀赫德道呢一邊飲嘢,happyhour完之後想搵間餐廳食飯,見到呢一間餐廳嘅評語都幾好,所以就決定去試吓,我哋大概係夜晚10:00,餐廳都比想像中多人,可能係假期前夕嘅關係,去到只係得返三至四張枱,店員亦都非常客氣,咁為我哋介紹佢哋嘅餐牌,餐廳由於人數眾多非常熱鬧,見到有好多唔同嘅客人喺度慶祝生日,場面非常熱鬧😬😬💥沙嗲湯底,味道非常濃郁,而且佢嘅湯底唔止剩係得沙嗲湯,仲有非常入味嘅豬皮,豬皮嘅味道充滿沙嗲湯底,超級好味,鍾意食沙嗲湯底嘅朋友絕對唔可以錯過呢一個湯底,之後我哋用嚟食烏冬同埋公仔麵嘅味道都非常好,而且佢嘅湯底唔會好辣,適合唔食得辣嘅朋友💥自家製鮮蝦雲吞,每一粒都非常大隻,每分有六粒,而且啖啖肉真係非常好食,豬肉同埋鮮蝦嘅比例恰到好處,而且鮮蝦非常爽口彈牙,入口啖啖肉,餐廳係雲吞嘅調味方便都做得非常好,我哋都非常鍾意食雲吞,呢個絕對係合格有餘!💥炸魚皮,冇諗過呢一個價錢嚟講,有咁大份熱辣辣嘅魚皮,有時出去餐廳食嘅魚皮係首先一早已經做好,但係呢一間餐廳令我非常有驚喜嘅係佢嘅魚皮,嚟到嗰陣係熱辣辣,魚皮加埋沙嗲湯,簡直就係夾!鍾意食魚皮都可以叫呢一個!💥花臉啤

💥花臉啤酒,如果喺9:30後入座,每一支只係$10,呢一個價錢去尖沙咀真係冇得輸,鍾意飲啤酒嘅朋友點可以錯過!我同朋友都每一個人叫咗三支嚟飲,打邊爐加埋啤酒簡直就係爽!呢一個優惠真係非常吸引,不妨可以同朋友暢飲一番!
  • 沙嗲湯底
  • 自家製鮮蝦雲吞