2023-11-07 55 瀏覽
喺銅鑼灣唱完k,同朋友揾野食。又到大閘蟹季節,就帶佢地黎超出名嘅《喜記避風塘炒辣蟹》食啦。店舖好近銅鑼灣地鐵站,行幾步就到。甫入餐廳,係好有傳統風格嘅裝潢紅噹噹有氣氛,加上夠寬敞,方便一路食一路大聲傾計大聲笑,熱熱鬧鬧有氣氛,哈哈!🦀大閘蟹蟹肉嫩滑惹味,蟹膏橙紅色勁有料,食到停唔到🤪聽講來貨好有保證,專揀爆膏陽澄湖大閘蟹🥰😚招牌醉鮑魚一聞酒香撲鼻,仲夠入味,係鮮味同酒香嘅融合😊。鮑魚厚身,口感清爽彈牙,肉質新鮮處理得好好,好高質🥰🦐豉油王中蝦送飯好菜式~調味恰到好處,豉油帶微甜,我最中意啜晒外殼啲汁先食,精華黎㗎🤣外脆香口,中蝦新鮮鮮甜,蝦身飽滿帶會瀉出黎嘅肉汁,份量仲好足,超水準菜式😇

🦀大閘蟹
大閘蟹