招聘中
月薪 (面議)

十下火鍋

SUPPA Hot Pot by ATUM
2019-05-12 155 瀏覽
好似好耐都無打邊爐,之前bookmark佐好耐要試依間用港式懷舊8090年代做主題既餐廳😍 貪佢有得打邊爐又有得影下相呃like🤤.十下二人套餐 每位💰$288因為唔想諗食乜 就直接簡佐依個二人餐😎湯底1共有5款:養生豆乳白鍋、十下麻辣鍋、胡椒豬肚湯、滋潤木瓜蕃茄鮮魚湯、清燉山藥菌菇湯🍲 可以揀一款或者鴛鴦湯底🤩 我哋就揀咗麻辣同山藥湯🤤 個煲係8090年代既圍爐同埋d餐具都採用佐好復古既圖案同花紋~ .麻辣湯意外地整得幾出色 唔會太辣而且麻辣味都幾香;生藥湯好有藥膳感覺 一飲落去就覺得好補 好足料既菌菇味🤤 因為我好鍾意飲湯即刻飲佐幾啖先😍.套餐總共包11款配料,仲包兩罐飲品,我哋就加咗$15轉1渣冬瓜茶🙈 都幾大渣又唔會太甜~基本上你一點菜,佢就會好快幫你上晒😆 等你慢慢十下十下~大刀手切本地牛肉:有別於肥牛,色澤同脂肪都見到比較均勻👀其實都幾大碟,食落比較有口感,牛味都好濃👍🏻 咬落去都幾煙銀,襯麻辣湯底更加係一絕😚花雕雞嫩肉:啲雞真係好嫩滑,仲要係無骨😍 而且啲酒味索晒入去啲雞度 就算被湯底滾完之後都仲係食落有醉香味 好正~十下三寶滑:(牛肉、蝦、墨魚)每件都俾咗超大舊😍 仲要

十下二人套餐 每位💰$288
因為唔想諗食乜 就直接簡佐依個二人餐😎

十下二人套餐

十下三寶滑:(牛肉、蝦、墨魚)每件都俾咗超大舊😍 仲要有蟹子喺上面 睇得出好足料 食落果然好彈牙爽口😆

懷舊果皮魚蛋:我超鐘意超鐘意食!真係回憶都返晒黎💕
流心粟米丸、三星蔥醬爆貢丸:一食落口都覺得好特別,不過記得記得記得要小心啲食,因為真係好爆😂 滿滿既creamy粟米同三星蔥湧晒出黎 再加埋啲汁 爽到爆!
仲有鳳城水餃、爽滑鴨血、脆炸響鈴、寬冬粉同蔬菜拼盤~

總結,我地食完真係飽到癡晒線🙈呢個價錢食到啲特別嘅食材同湯底都算咁上下 如果你哋唔夠飽可以再另外嗌其他配料 仲有四人套餐提供😆 成間舖真係感覺好懷舊港味好濃,一路聽住城城既愛愛愛不完十下十下🙈仲有依家最hit嘅霓紅燈比你打卡📷 而且環境都幾舒服~ 如果同一班朋友黎聚下舊都應該唔錯😚 不過記得預先預約啊~

• 十下三寶滑
  • 大刀手切本地牛肉