2019-02-01 740 瀏覽
朋友係中環返工,話見到呢間串燒好似好好食所以要我陪佢去食。雖然係平日晚,呢間餐廳都幾多人,好彩我早到十分鐘。如果唔係都冇位啊。望一望餐牌,唔怪得啦,原來價錢非常抵,最平十幾蚊就有一串串燒,而飯都系六十幾蚊,最最最抵既係,位於蘭桂坊既餐廳啤酒竟然先25蚊樽!而且咁抵既餐廳竟然仲有位坐...我地叫左幾串串燒,外加一個海南雞飯同豬頸肉沙律。全部菜都非常正!!串燒非常juicy,而且每款肉都配唔同既醬汁,唔會好似其他串燒店咁食黎食去都係果款味。我最推薦既係牛仔骨同雞翼,好好好好食!!而燒菠蘿都好正,爆甜爆多汁。呢個海南雞飯都唔錯,油飯油香味十足,雞肉係去骨既,就算雞胸都唔會老。配上惹味既辣醬同甜醬油,比起我係泰國食既更出色!豬頸肉沙律有成十塊厚切豬頸肉,非常足料,加上大量既洋蔥、芹菜、蔥等等真係好好食。或者係個醬汁出色,所以平時唔食呢類香菜既我都食唔停口。不過呢間餐廳都幾辣,平時算食得辣既我就算只叫小辣都覺得個口有d頂唔順,好過癮哈哈
朋友係中環返工,話見到呢間串燒好似好好食所以要我陪佢去食。
牛仔骨
雞中翼