Zenon Café

餐廳: Zenon Café
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2015-04-27 940 瀏覽
因為工作關係須要四圍遊走, 而一向活躍於中上環地區的我來說, 有什麽新東西一定不會逃過我法眼的。 哈哈! 就喺咁一個下午4, 5点左右, 我同我工作伙伴遊走在威靈頓街這條小小食街時, 就想找家小店談些工事, 抬頭我看到Zenon 這間鋪, 很吸引地令我停一停, 望一望, 之後轉身入去見識見識。 佢哋有兩層, 上層喺自己TONI & GUY 的salon其中的 Essensuals! TONI & GUY 全球有超過400間鋪, 又有自己的學院, 倫敦Fashion week指定的sponsor, 可見佢哋对專業的執著, 同時亦喺帶領時代潮流的一份子! 這份熱誠同時亦於Cafe 內感受得到。因此 今次出post原因是好想寫佢地行舊Barber主題, (barber是理髮鋪意思,香港人所知的是老上海舊式理髮店)同時與新的 style trend 塥合為一體, 舊式理髮店與新式髮型屋, 灌穿整個Cafe的主題!食物方面, 我很欣賞佢哋對選食材的執著!無添加紅菜頭汁本身巳喜愛紅菜頭, 市面上很少有此種蔬果汁, 有啲很甜很草靑味! 我很推介佢地這種健康之選, 因為佢哋這枝是冷壓果汁,有紅菜頭和F
食物方面, 我很欣賞佢哋對選食材的執著!
Beet with Fuji Apple Carrot juice
無添加紅菜頭汁
本身巳喜愛紅菜頭, 市面上很少有此種蔬果汁, 有啲很甜
很草靑味!
我很推介佢地這種健康之選, 因為佢哋這枝是冷壓果汁,有紅菜頭和Fuji apple carrot 所以好fresh好味!!!
Americano

亦是咖啡迷的我, 我中意口感薄, 味道不但甘甜, 濃得來不会澀, 就像之前我到歐洲飲過的味道, 好奇一問之下原來佢哋特登在意大利找來這咖啡商, 他們是cafe, 賣的是coffee, 專業用心可見一班!
Truffle Hunter
特別個法包是空運來港, 我中意外脆不韌而中間軟綿綿的口感, 香港很難食到有同樣的質感!!!內其中有火箭菜, 紅菜頭, 一点cream cheese, salami 和 pepperoni 咸咸香香, 好淸新之餘又滿足了口感。
Truffle Fries
很平民但很高貴的小食, 最適合4,5点鐘時候, 人体energy 經歷一天後開始下降, 飲杯coffee 時的脆口小食, black truffle cream令薯條本身披上香濃的口味, 再加上佢地Zenon袐制松露白汁, 嘩, 立刻想encore
題外話/補充資料: 很讚賞呢到工作的員工好friendly & energetic 的!
2015-04-24
  • Americano